otohaber_logo
Haberler
Teknoloji devi dijital otomobil anahtarı geliştiriyor
Güney Koreli teknoloji devi LG Group‘un elektrikli bileşen birimi olan LG Innotek, akıllı telefonların araba anahtarlarının yerini almasını sağlayacak dijital araba anahtarı modülü geliştirdiğini duyurdu.
Teknoloji devi dijital otomobil anahtarı geliştiriyor

Teknoloji şirketi LG, geliştireceği dijital araba anahtarı modülünün, yüksek hassasiyetli konum algılama özelliği ile donatıldığını ve geliştirilmiş güvenlik işlevlerine sahip olduğunu belirtti.

Hali hazırda mevcut dijital araba anahtarı modüllerinin konum tespiti açısından daha düşük bir doğruluk seviyesine sahip olduğu ve korsanlığa karşı savunmasız oldukları ifade ediliyor.

Ancak LG Innotek'in şu anda geliştirdiği modülün mevcut olanlardan beş kat daha doğru olduğu ifade ediliyor. Bu da sürücülerin park halindeki araçlarını bulmalarını, araba kapılarını açmalarını veya kilitlemelerini ve cep telefonlarını kullanarak arabanın motorunu çalıştırmayı kolaylaştıracak.

Ek olarak LG Innotek, ultra geniş bant (UWB) teknolojisini, NFC teknolojisini ve kendi geliştirdiği algoritmayı yeni modülüne uygulayarak konum tanımada doğruluğu artırdığını açıkladı.

Shiftdelete'ın haberine göre şirket modülün güvenliğini artırmak için kendi bilgisayar korsanlığı önleme teknolojisini de kullandığını iddia etti. Şirketin otomotiv bileşenleri ve elektronik iş bölümü başkanı Ryu In-soo konu ile alakalı yaptığı açıklamada, "Akıllı telefonun konumu ile tanıma konumu arasındaki modülün hata aralığı 50 santimetreden 10 santimetrenin altına düşürüldü." dedi.

Aynı zamanda LG Innotek, yeni modülün özelleştirilmiş bir sürüş ortamı sağlayabileceğini iddia ediyor. Birden fazla kişi aynı arabayı paylaşıyorsa, modül bireysel akıllı telefonların konumunu algılar ve sürücü koltuğunu veya yan aynayı optimize eder. Aynı dijital anahtara sahip araçta olsa bile sürücü koltukta kimin olduğunu belirleyebilir.

LG geliştirdiği dijital araba anahtarı modülü şöyle özetliyor; "LG'nin dijital araba anahtarı modülü kompakt ve ince. Modül, radyo frekansı ve güç engelleme öğeleri dahil olmak üzere yaklaşık 60 bileşen içeriyor. Kompakt boyutu ile, bir aracın içinde ve dışında herhangi bir yere serbestçe kurulabilir."

Son olarak LG Innotek, 2022 yılına kadar dijital anahtar modülünü seri üretecek. Mobil cihazdan araca bağlantı için dijital bir anahtar standardı üzerinde çalışan "Araba Bağlantı Konsorsiyumu (CCC)" tarafından belirlenen standartlara uyan LG, geliştirdiği modülü küresel otomobil şirketlerine satmayı hedefliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.