otohaber_logo
Haberler
Apple otomobiliyle ilgili görüşmeleri şimdilik askıya aldı
Ortaya çıkan yeni bir rapora göre Apple‘ın, Hyundai ve Kia ile elektrikli bir “Apple Car” inşa etme konusundaki görüşmeleri geçtiğimiz günlerde duraklatıldı.
Apple otomobiliyle ilgili görüşmeleri şimdilik askıya aldı

Bloomberg'in haberine göre Apple, Hyundai'nin elektrikli otomobil projesine katılmak için görüşmelerde bulunduğunu duyurmasından rahatsız oldu. Çünkü, Ocak ayının başlarında, Hyundai ve yan kuruluşu Kia açıklamadan geri adım attı.

Shiftdelete'ın haberine göre tartışmaların ne kadar süre daha devam edip etmeyeceği belirsiz. Ancak Hyundai'de, planları raydan çıkarabilecek iç anlaşmazlıklar var. Sızan bilgilere göre Hyundai'nin mi yoksa Kia'nın mı Apple otonom aracını üretip üretmeyeceği konusunda bir "anlaşmazlık" yaşadığı düşünülüyor.

Ek olarak Ocak ayındaki diğer bir raporda, Hyundai yöneticileri, hala bir müşteri olarak Apple ile çalışmanın risklerine değip değmeyeceği hakkında düşündüklerini belirtmişti.

Ayrıca görüşmelerin yeniden devam etmesi halinde, Kia'nın daha olası bir seçim olmasının beklendiğini belirtelim.

Aynı zamanda, bir kaynak Bloomberg'e Apple'ın diğer otomobil üreticileriyle de benzer planları tartıştığını ancak herhangi bir isim vermediğini söyledi. Apple'ın birden fazla Japon otomobil üreticisi ile görüştüğü de söyleniyor.

Araç için üretime geçilmesi halinde otomobilin, Hyundai'nin E-GMP elektrikli araç platformunda inşa edileceği ve Hyundai'nin bileşen tasarımı ve üretimiyle birlikte üretileceği iddia ediliyor.

Son olarak Şubat ayının başlarında Apple'ın, otonom otomobilini hayata geçirmek için Kia ile yapacağı söylenen 3.6 milyar dolarlık yatırım anlaşmasına yaklaşıldığını da belirtelim. Pek çok söylentiye dayanan Apple'ın otomobili hakkında nasıl bir sonuçla karşılaşacağımız ilerleyen dönemlerde netleşeceğe benziyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.