otohaber_logo
Haberler
Nissan'la olan görüşmeler sonlandırıldı
Elektrikli otomobil projesi için birlikte çalışacağı bir üretici arayan Apple'ın, Japon otomotiv dei Nissan'la da görüşmeleri ilerletemediği ortaya çıktı.
Nissan'la olan görüşmeler sonlandırıldı

Apple'ın elektrikli otomobil projesi konusunda Hyundai ve Kia ile başarısız işbirliği girişimlerinin ardından yeni bir bilgi sızdırıldı. Financial Times'ın raporuna göre Apple, Nissan iş birliği görüşmeleri ilerleme kaydetmeden sonlandırıldı.

Yayınlana rapora göre Apple'ın, Nissan Motor ile yaptığı görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasının en büyük nedenlerinden biri, Japon otomotiv şirketinin otonom araçlar konusunda henüz istenen seviyeye ulaşmamış olması. Dolayısı ile üst yönetim seviyesine ulaşılmadan önce müzakerelerin erken sonlandırıldığı iddia ediliyor. Bir diğer neden olarak da Nissan'ın, kendi tüketici kitlesinin sadakatini olumsuz etkileceğini düşündüğü için, fason üretici statüsüde olmak istememesi.

Donanımhaber'in haberine göre Nissan'ın COO'su Ashwani Gupta, Financial Times'a yaptığı açıklamada, şirketin araç geliştirme ve üretme konusundaki tüm çabalarının, markanın kendi müşterilerinin memnuniyetine dönüşmesi gerektiğini söyledi. Nissan'ın otonom sürüş alanında diğer şirketlerle ortaklığa açık olduğu ve şimdilik bu şirketlerden aldığı otonom sürüş teknolojilerini kendi ürünlerine uyarlama planları olduğu belirtiliyor.

Apple ve Nissan arasında bir işbirliği söylentileri kısa bir süre için Nissan hisselerinde bir yükselişe neden oldu. Ancak Reuters ile yapılan bir röportajda Japon üreticinin temsilcileri Apple ile herhangi bir görüşme yapılmadığını söylediler.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.