otohaber_logo
Haberler
Çinli şirketten otomobil iddiaları hakkında açıklama
Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi, geçtiğimiz günlerde ortaya atılan elektrikli otomobil iddialarını resmi olarak yanıtlayarak, böyle bir gelişmenin olabileceği sinyalini verdi.
Çinli şirketten otomobil iddiaları hakkında açıklama

Geçtiğimiz hafta Xiaomi'nin elektrikli araç sektörüne girişiyle ilgili söylentiler hızla yayılmaya başlamıştı. Şirket yaptığı resmi açıklama ile bu dikkat çeken konuya açıklık getirdi.

Donanımhaber'in haberine göre Xiaomi Group adı altında yapılan açıklamalarda yer alan ifadeler şu şekilde: "Xiaomi Group her zaman elektrikli araç ekosisteminin geliştirilmesiyle ilgilenmiş, sektörü sürekli olarak değerlendirmiş ve ilgili alanlardaki trendler üzerine araştırmalar yürütmüştür. Xiaomi Group'un elektrikli araçlar alanındaki araştırma çalışmaları henüz projenin resmi aşamasına gelmedi."

Bu açıklamadan, Xiaomi'nin elektrikli otomobil pazarına giriş yapma düşüncesi olduğu, ancak araştırma ve geliştirme aşamasının henüz tamamlanmaması sebebiyle projelendirmeye geçilmediği anlamı çıkyor. Şu anda Xiaomi'ye bağlı şirketlerin, otomobil teknolojileri ile ilgili 134 patenti var ve şirketin son açıklamasının ardından Xiaomi Car'ın önümüzdeki yıllarda yollara çıkacağı düşünülüyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.