otohaber_logo
Haberler
İki dev el sıkıştı
Dünya, üretime hazır ilk elektrikli arabasını beklerken otomobil üreticisi Fisker, iPhone üreticisi Foxconn ile ikinci bir araç geliştirmek için anlaşmaya gidiyor. Otomobil şirketinin iddiasına göre sağlanan anlaşma ile birlikte, 2023‘ün dördüncü çeyreğin
İki dev el sıkıştı

Yapılan ortaklık neticesinde, kod adı "Project PEAR for Personel Electric Automotive Revolution" olarak Kuzey Amerika, Avrupa, Çin ve Hindistan'ı kapsayan ve Fisker markası adı altında satılacak küresel bir lansman hedefleniyor.

Shiftdelete'ın haberine göre ilk aşamada mutabakat yapan iki şirket, bu yılın ikinci çeyreğinde resmi bir anlaşma imzalamayı hedefliyor.

Elektrikli otomobillere artan talepten, fayda sağlamayı düşünen firmalar atılım göstermeye devam ediyor. Yıllardır Apple ile yaptığı çalışmalarla tanınan Foxconn'un, Ekim ayında halka açılan Fisker ile böyle bir anlaşma gidiyor oluşu, üreticinin gelecek dönemdeki planlarını ortaya koyuyor.

Yapılacak anlaşmaya dair fazla bir ayrıntı vermeyen iki şirket, iddalı hedefleri ile otomobil severleri heyecanlandırdı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.