otohaber_logo
Test Merkezi
Yenilik - Skoda Karoq
Skoda’nın kompakt SUV sınıfındaki yeni temsilcisi Karoq, markası için önemli bir boşluğu dolduracak. 2018’in başında Türkiye’de de satılmaya başlanacak otomobilin ilk gösterimindeydik.
Yenilik - Skoda Karoq

Yazı: Koray Kodal

Stockholm/İsveç

Skoda'nın kompakt SUV sınıfındaki temsilcisi Yeti artık üretilmiyor. Onun yerini Karoq aldı. Markanın yeni tasarım anlayışı gereği keskin çizgilerle şekillenen Karoq, sade ve şık görünüyor. Ambition donanımından itibaren tam LED farlar sunan Karoq'un farları altında ayrı bir bölüm olan sis aydınlatmalarında da LED kullanılmış. Stoplardaki C şeklindeki LED'lerle de marka imzası yansıtılıyor.

Sade tasarlanan iç mekanı hareketlendiren dijital gösterge ve multimedya ekranları da Türkiye'de sunulacak.

Boyutlarına baktığımızda, 4382 mm uzunluk, 1841 mm genişlik ve 1605 mm yüksekliğe sahip olduğunu görüyoruz. 2638 mm'lik dingil mesafesi dört tekerlekten çekişli aktarma ile 2630 mm olarak açıklanıyor. Oldukça cömert olan yükleme alanında 521 litrelik hacim bulunuyor.

Donanım paketlerine göre 16 veya 17 inçlik jantlar gelirken, opsiyonlar arasında 18 ve 19 inçlik jantlar da olacak.

Koltuk sırtlıkları katlandığında 1630 litreye yükseltilebilen bagaj, arka koltukların yerinde çıkartılmasıyla 1810 litreye ulaşıyor. Karoq'ta fonksiyonellik konusuna çok önem verilmiş. Fonksiyonelliği arttıran donanımları arasında elektrikli bagaj kapağı da bulunuyor. Bagaja düğmeye basmadan, ayak hareketleriyle "sanal pedal" sistemiyle ulaşmak da mümkün.

521 litrelik bagaj, koltuk sırtlıkları yatırılıp 1630 litreye kadar genişletilebiliyor.

Otomobilin içerisinde de modern ve sade bir konsol kullanılmış. Tamamen dijital gösterge grubu ve büyük ekranlı multimedya sistemi ekranı gibi donanımlarla fonksiyonellik ve ergonomi de arttırılmış. Gesture Control isimli sistemle ekrana dokunmadan sadece el hareketleriyle kontrol sisteminin de sunulması markanın yenilikçi yüzünü gösteriyor.

Vites konsolundaki eşya gözünde akıllı telefonlar için kablosuz şarj sistemi bulunuyor.

Motor seçeneklerine baktığımızda dizel motorlar arasında, 1.6 TDI 115 HP, 2.0 TDI 150 HP ve 190 HP bulunduğunu görüyoruz. Benzinli motorları ise 1.0 TSI 115 HP ve 1.5 TSI 150 HP oluşturuyor. 2.0 TDI 190 HP standart olarak 4x4 aktarma ve 7 ileri vitesli DSG ile gelirken diğer motor seçeneklerinde standart olarak önden çekiş ve 6 ileri manuel şanzıman, opsiyonel olarak da 7 ileri DSG sunuluyor. 1.5 TSI motorda 4x4 aktarma opsiyonel olarak alınabilecek.

Aydınlık ve geniş arka koltuklarda, yolcuların rahatı için katlanabilir tepsiler de bulunuyor.

Ambition donanımdan itibaren Sürüş Modu Seçimi, "Dinamik Şasi Kontrol" sistemi gibi elektronik yardımcılara kavuşuyor. Karoq'ta güncel elektronik güvenlik yardımcılar da unutulmamış. Park yardımcısı, şerit asistanı, trafik işareti tanıma, tehlike asistanı, kör nokta uyarısı, uyarlanabilir hız sabitleyici gibi sistemlerle güvenlik ve konfor arttırılabiliyor. Bu otomobili Türkiye yollarında görmek için 2018'in Ocak ayını beklememiz gerekecek.

Tolga Senyücel

Skoda Türkiye genel müdürü

Skoda, otomotiv pazarının en hareketli ve dinamik markalarından biri. Hem Avrupa, hem de Türkiye'de SUV'lara ilgi ve talep hızla artıyor. 2006'da yüzde 5,5 olan SUV pazar payı, 2016'da yüzde 15'i aştı. Kompakt SUV'ların ise SUV sınıfındaki pazar payı yüzde 53 civarında. Tamamen yeni olan Karoq'u 2018 yılının ilk çeyreğinde getirmeyi planlıyoruz. SUV sınıfında artan çeşitliliğimiz markamızın yükselen grafiğine de büyük katkılar yapacaktır. Yeni motor gamında farklı tüketici beklentilerini karşılayacak alternatifler sunacak Karoq, 1.6 TDI DSG ile büyük ilgi görecektir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.