Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Akıllı gözler yol gösteriyor

Şimdi telefonların akıllı olduğuna inanabilirsiniz. Navigasyon haritaları kameralarla birleşip ne yöne yürümeniz gerektiğini sokak görüntüsü üstünden okla size söylüyor. Ayrıca kameradan gördüğünüz resimdeki metinleri ayırıp kullanabiliyorsunuz. Telefon şimdi akıllandı

Elinizde akıllı telefon, ekranda harita uygulaması bir o tarafa bir bu tarafa döndüğünüz çok olmuştur. Adı akıllı telefon ama sanki bizi aptala döndürmek istercesine ne tarafa gittiğimizi bir türlü söylemez.
İşte bu derdi ortadan kaldıracak çözüm kamerayla birleşen Google Lens'le avucumuzun içinde. Telefonlardaki kameralar Google Lens uygulamasıyla akıllı göz gibi kullanılıyor. Google Haritalar uygulamasını açtığınızda nereye gideceğini bilmediğinizde Google Lens gerçek görüntü üstüne sağa ya da sola döneceğinizi navigasyon görüntüleri ile bildiriyor. Aslında artırılmış gerçeklik uygulaması gibi, haritalar gerçek kamera görüntüleri ile birleşiyor.

HARİTALAR DA YOLA GELDİ
Restoranlar, kuyumcular sizin için sanal tabelalarını çıkarıyor. Belki zamanında çok aradığınızı karşınıza çıkarabilir. Mesela çocukluğunuzun çikolatası Zambo bir anda telefon ekranında belirebilir. Sıkça gittiğiniz Asmalı Cavit ya da sürekli içtiğiniz Mandabatmaz kahvesini size harita üstünde göstererek daha kolay yön almanızı sağlıyor.
Haritalar aradığımızı bulma konusunda bize daha çok yardımcı oluyor. İşyerini ekleyerek Google arama ekranından arama yapılmasını sağlamak müşterinin de işini kolaylaştırıyor. Google Asistan özelliği karşılıklı sohbete Türkçe hazır olmasa da canlı demosunu görmesek de önemli bir aşama kaydetti.



Gördüğünüz her şeyin hafızası var

Google Lens uygulaması cihazları tanımlamak için de kullanılıyor. Binaları, hayvanları tanıdığı gibi her şeyi ayrıştırarak, restoran menülerine bakmayı da kolaylaştırıyor. Sayfadaki görüntüler anında metin formatına dönüşebildiği için menüyü metne dönüştürmek mümkün. Ne yediğiniz sorulduğunda menü fotoğrafını seçmek yerine metinden devam edilebiliyor.
Böylece ilk kez gittiğiniz bir şehrin bilgisini kamera üstünden bakarak elde etmek de mümkün olacak. Bu arada bazı telefon üreticilerinin kamerası barkod, bilgi ekranı gibi özellikleri doğrudan yapabilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA