Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Şimdi kendinizi güncelleme zamanı

Akıllı telefonları güncellerken, hayatımızı yöneten cihazların da kontrolü için Google Android P ve iPhone iOS12 güncel işletim sistemi yüklü cihazları harekete geçirin. Teknoloji yorgunu bedenler antrenmanlarını yaparken sosyal ağlar ve mesajlaşmaya fazla zaman harcamamalı

Cihazları güncellemek güzel de insan bedeni kendini güncellemekte zorlanıyor. 40'lı yaşlardaki bedenin kendini yenilemesi kolay değil. Yaza fit girmek isteyenler için her gün 45 dakika Nike+ Run Club uygulamasıyla antrenman yapmak şart. Apple Watch Nike sürümünü kolumuza taktık. Bize antrenmanlardaki rakamları gösterecek. Apple, Küresel Geliştiriciler Kongresi WWDC 2018'de farklı şeyler denedi: Teknoloji odaklı yorgun bedenleri sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan ünlü fitness hocası Yeni Zelandalı Kayla Itsines'in pençelerine bıraktı. Aslında o an salondan kaçmayı düşündüm.



PEMBE MATLARDA ÇARESİZLİK
Geliştiricilerde görülmeyen kadın çoğunluğu ile sabahın yedisinde pembe matların üstünde bulduk kendimizi. Saate bakıp hareketlere başlamadan önce Nike Run Club uygulamasını başlattık. Kayla'nın nefes almadan, hırçın ve acımasız etkisini 15 dakika içinde bedenimizde hissettik. Apple Watch ekranında kalp ritmi 133'ü gösterirken işin pek iyi gitmeyeceği anlaşıldı. 25. dakikada vücut acınacak hal alınca kendimi matın üstüne bıraktım. Kadınların hayatta kalma konusunda direncini büyük bir hayranlıkla izledim.

BALDIRDA MENTAL YETERSİZLİK
Sonraki sabah Nike Run Club Baş Antrenörü Bennet, Kayla'nın bıraktığı eserle dalga geçerek başladı. Açma germe hareketi yapmayı beklerken San Jose sokaklarında bulduk kendimizi. Açma germe çalışmasını kendi kendine yapmalıydın diye bakıyor ABD'nin anlı şanlı hocaları. Nike Run Club uygulamasını başlattık ama sanırım beşinci dakikada bedenim kendisine yapılan ihaneti anladı. İşe bedenden başlamışken ekran karşısında geçirdiğim süreyi denetlemem gerekiyordu. İşlere yetişmem için Instagram ekranına en fazla 30 dakika bakmalıyım. Yarım saatten fazla You- Tube ekranında video izlememeliyim. Şimdi dijital hayatımızı gözden geçirmenin tam zamanı diye düşündüm.



HER ŞEYİN ZAMANI VAR
İşe kendinizden başlayın. Hayatınıza sağlıklı bir yön vermek için sağlıklı spor uygulamalarından faydalanın. Her gün akıllı telefon ekranında geçirdiğiniz zamanı gözden geçirin. Kendinize getireceğiniz sınırlamaları Apple iPhone veya Google Android telefonunda uygulayabilirsiniz. Bedeni hazırlamalı diyerek akıllı telefon, tablet ve bilgisayar ekranında geçen süreyi kontrol etmeye karar verdim. Sonuçta ekran karşısında kontrolsüzce geçirilen zaman bedenimizden acısını çıkarıyor. Dengeyi bozmadan, kitap okuma süresinden daha fazla zamanı sosyal medya ve mesajlara ayırmama kararı aldım.

YENİ EKRAN KORUYUCULAR
Havadan çekilmiş görüntülerden oluşan ekran koruyucular, Apple TV kullanıcılarının favorisi. tvOS 12 ile daha da yükseklerden çekilmiş yeni görüntüler geliyor. Apple, Uluslararası Uzay İstasyonu Ulusal Laboratuvarı ve Uzayda Bilimin Gelişmesi Merkezi (CASS) işbirliği ile NASA astronotlarınca uzaydan çekilmiş yepyeni görüntüleri elde etti. Apple TV müşterileri 4K HDR kalitesinde sunulan daha da fazla etkileyici manzaraların keyfini yaşayabilecek. Havadan çekilmiş görüntülerden oluşan ekran koruyucular daha interaktif olacak. İzleyicilerin konum bilgilerini görmesine, düzinelerce etkileyici görüntü arasında geçişini sağlayacak.

SAATİMİZ DE GÜNCEL OLSUN
Apple Watch güncellemelerinde yeni spor tiplerinin aktivitelere eklendiğini görüyoruz. Güncel işletim sistemi WatchOS 5, sadece ses ve saat ekranında bir dokunuşla telsiz gibi kullanılan Walkie-Talkie özelliğiyle iletişim kurmada yeni bir yol sunuyor. Aile ve arkadaşlarla hızlı bir şekilde iletişime geçmek için eğlenceli ve kolay bir yol sunan bu yeni saatler arası bağlantı hem hızlı hem de kişisel bir yöntem. Apple Watch akıllı saatler arası Walkie-Talkie muhabbetini Wi-Fi ya da cep telefonu şebekesi üzerinden yapmak mümkün. Aktivite paylaşımı özelliğinin yarattığı heyecanı daha da ileri taşımak isteyen watchOS 5, şimdi kullanıcıların başka bir Apple Watch kullanıcısını yedi günlük bir aktivite yarışmasına davet edebilmesine imkan tanıyor. Aktivite halkalarını tamamlayarak puan kazanan yarışmacılar, hafta boyunca motive kalmalarına ve yarışmayı kazanmalarına yardımcı olacak koçluk bildirimleri de alıyor.

AİLEYİ EKRAN BAŞINA TOPLADIK
Görüntülü görüşmeler artık sıradan bir durum. Rakam burada 32 kullanıcıya kadar yükseliyor. Group FaceTime özelliği, aynı anda birden çok kişiyle sohbet etmeyi kolaylaştırıyor. Kullanıcılar istedikleri zaman katılımcı ekleyebiliyor, etkin ve devam eden konuşmalara sonra da katılabiliyor. Yine iPhone, iPad veya Mac'ten görüntülü veya sesli aramayı kullanarak katılmayı tercih edebiliyor hatta Apple Watch'tan sesli FaceTime'la grup aramalarına katılabiliyorlar.

ASİSTANLAR DA KENDİNİ YENİLEDİ
Google Asistan ve Apple Siri ilginç bir yarışa girdi. Google'ın randevu alan sesli asistanına Apple canlı demo ile karşılık verdi. Önemlisi yapay zeka ve makine öğrenmesi yeteneklerinin asistanların yeteneklerinde etkili olması. Yapay öğrenme yönteminden yararlanarak güncellenen Apple Watch Siri kadranı, daha kişisel bir asistan haline geliyor. Antrenman sonrası kalp atış hızı, günün belirli bir saatinde harita uygulamasında işe gidip gelme süresi veya tuttuğunuz takımın maç sonuçları gibi rutin davranışlara, konum ve bilgilere dayanarak daha fazla tahmin ve proaktif kısa yollar sunuyor. Siri saat kadranı ayrıca, Nike+ Run Club, Glow Baby ve Mobike gibi üçüncü taraf uygulamalarından etkileşimli içerikler de gösteriyor.



FOTOĞRAFLARA ERKEN MÜDAHALE
Karmaşık masaüstü görünümünden nefret eden kullanıcıların masaüstünü tek harekette toparlamalarını sağlıyor. Kapsamlı şekilde güncellenen Finder ise, macOS Mojave'de kullanıcıların dosyalara görsel olarak göz atmalarına sağlayan yepyeni galeri görünümü ile geliyor. Önizleme bölmesi şimdi bir dosyanın tüm detaylı meta verilerini göstererek ortam varlıklarının yönetilmesini kolaylaştırıyor. Hızlı eylemler kullanıcıların doğrudan Finder'dan PDF oluşturmalarını, PDF'leri parolayla korumaları ile dosyalarda özel automator işlemleri çalıştırmalarını sağlıyor. Quick Look da dosyanın hızlı ve tam boy önizlemesini sunarak kullanıcıların görüntüleri döndürüp kırpmalarına, PDF'leri işaretlemelerine, video ve ses kliplerini kesmelerine imkan tanıyor.



KARANLIK MODUYLA GÖZLER BAYRAM ETTİ
İçerik hazırlayanlar için son masaüstü güncellemesi, karanlık ekran görünümünü geliştiricilerin kullanımına sunuyor. macOS Mojave kullanıcıları, masaüstünün görünümünü karartılmış bir renk düzenine dönüştürmek için karanlık moduna geçerek kullanıcı içeriğini kontrollerin arka planda kalmasını sağlıyor. Kullanıcılar açık ve koyu renkli masaüstü arasında geçiş yapabiliyor, mail, mesaj, harita, takvim ve fotoğraf gibi yerleşik Mac uygulamalarında karanlık modu tasarımlarından yararlanabiliyorlar. macOS Mojave ayrıca masaüstü resmini günün saatine uygun şekilde otomatik değiştiren yeni dinamik masaüstü özelliğine sahip. Geliştiricilerin, karanlık modu uygulamalarında kullanabilmeleri için bir API bulunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA