Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Kıtalararası uçarken yolcu dostu teknolojiler

Eğer 10 saatin üstünde kıtalararası bir uçuş yapacaksanız, yanınızda mutlaka size zamanı unutturacak teknolojiler olsun. Gürültü önleyen kulaklık, 10 saatin üstünde pil ömrüne sahip kaliteli ekranlı dizüstü bilgisayar, akıllı telefona pil deposu, sizlere ‘business class’ konforu sağlıyor

Daha hafif, yakıt tasarruflu yeni uçak tasarımları sayesinde 18 saatin üstünde uçuşlar mümkün hale geliyor. Singapur'dan kalkan bir uçak 18 saat 45 dakika sonra New York'a varıyor. İstanbul Havalimanı ile dev uçakların rotasına İstanbul da girecek. Peki, Airbus A350 900 ve Boeing Dreamliner gibi yeni nesil uçaklarla kıtalar kıtalara bağlanırken yolcular nasıl keyifli bir yolculuk deneyimi yaşayacak? Uzun uçuşlarda sırt çantanızda rahatlıkla taşıyacağınız, uçuş konforunu artıran dijital oyuncaklara ihtiyacınız var.
Her uçuşta teknolojik cihazları kolaylıkla şarj edecek yer bulmak kolay değil. Her uçak yeni nesil teknolojilerle donatılmıyor. Ekonomi hatta business koltuklarda bile şarj yeri olmayabiliyor. Sadece şarj yeri bulmak da değil, saatlerce film izlerken veya müzik dinlerken pilin sizi yarı yolda bırakmaması gerekir. Uzun pil ömrüne sahip olacak, her yere taşınacak kadar hafif ve kolay kullanılan dizüstü veya tablet bilgisayarlar en iyi yol arkadaşı olacak. Türk Telekom'un havalimanındaki WiFi servisi son dakika ihtiyaçları için ilaç gibi kullanılıyor.

Uzun pil ömrü
Öyleyse, uçuş konforunu artıracak teknolojik oyuncakların genel özellikleri nasıl olmalı? Los Angeles, San Francisco veya Tokyo gibi 10 saat ve üstünde uçuşlarda şarj etmeyi unutmak çok önemli. Öncelikle kullanacağınız ürünlerin uzun pil ömrüne sahip olması sizin film, müzik ve iletişim konforunuz için vazgeçilmez. Havalimanında saatlerce beklemeye, uçmaya yetecek kadar pil ömrüne sahip cihazlar seçin. Pil ömrünün 10 saatin üstünde olması hiç şarj etmeden kıtalararası uçuş yapmanıza yetecek kadar size rahatlık sağlıyor.

Hafif ve ergonomik
Sık seyahat edenlerin en önemli avantajı hafif çantalar taşımaktır. Uçağa bindiğinizde çantayı kaldırmak veya sırt çantasında ağırlık yapacak ve sığmayacak kadar yer kaplayan cihazlardan kaçınmak şart. Bu yüzden seçtiğiniz cihazların mümkün olduğu kadar hafif, kolay taşınan, kablo karmaşası ile sizi yormayacak ergonomiye sahip olması gerekiyor.

Konfor artıran özellikler
Uçakta seyahat ederken uzun uçuşlarda kulaklarınızda oluşan uğultuyu yolculuktan sonra bile atmakta zorlanırsınız. Bunun için kullanacağınız kulaklığın gürültü önleyici özelliğe sahip olması uçuş konforunuzu artırıyor. Yine kablosuz olması sürekli takılan, düğümlenen kablolardan sizi kurtaracaktır. Ayrıca, kabloların yemeğin ve içeceklerle size yaratacağı tatsız sürprizlerden de koruyacaktır.

Her şeye dayanıklı olsun
Uçakla seyahat edenler tatsız sürprizlere açık olmalı. Havalimanının sert zeminine düşen bilgisayarın iş yapmaya devam etmesi, uçakta üstüne sıcak veya soğuk içecek döküldüğünde sizi yarı yolda bırakmamasının ne kadar önemli olduğunu ancak yaşayarak anlayabilirsiniz.

Son teknoloji asistan kulaklık
Sony WH-1000XM3 kablosuz kulaklık, uyarlanabilir ses kontrolü gibi gelişmiş gürültü engelleme teknolojileriyle kulaklıkların ne kadar akıllı olabileceğini keşfetmenizi sağlıyor. Hızlı Dikkat, Sesli Yardımcı uyumluluğu ve dokunmatik kontrol gibi akıllı özelliklerin rahatlığını deneyimlemek size yeni fikirler getirecek. Hızlı Dikkat Modu, kulaklıklarınızı çıkarmadan, çevrenizdeki sesleri duymanızı sağlıyor. Müziğin sesini anında azaltmak için sağ elinizi kulaklığın üzerine yerleştirip çevrenizde olup bitenlere hızlı bir şekilde cevap verebilirsiniz. Örneğin, uçakta seyahat ederken kulaklıklarınızı çıkarmadan sipariş verebilirsiniz. Bunun, kulaklığı çıkarırken masayı dağıtan sakar biri olarak işime ne kadar çok yarayacağını anlatamam.
Sesi kontrol etmenin başka yolları da bulunuyor. Sesi artırıp azaltmak veya parçayı değiştirmek için sağ kulaklığın dokunmatik yüzeyinde elinizi kaydırabilirsiniz. Diğer bir iyileştirme ise, Headphones Connect uygulamasında çalışan özelleştirilebilir Otomatik Güç Kapatma işlevi. Bu özellik sayesinde, bir cihaza bağlanmadan kulaklıklar ve Gürültü Engelleme modu açık kalabilir. Böylece, gürültüyü müzik dinlemiyorken de engelleyebilirsiniz. Örneğin, uzun mesafeli bir uçuşta huzur içinde dinlenebilirsiniz. 30 saatlik pil ömrü sayesinde, uzun yolculuklarınızda dahi yeterli güce sahip olacaksınız. Ayrıca acil şarja ihtiyacınız varsa isteğe bağlı AC adaptörü ile sadece 10 dakikada 5 saatlik şarj elde edebilirsiniz.

Bavulunuz akıllı olsun
Bavulunuz sizden uzaklaştığında telefonunuz sinyal versin ister misiniz? Hatta bulunduğu konumu GPS haritası üzerinden takip etmek? O halde akıllı bavullar tam size göre...
Gel gelelim, bu tür özellikler için daha fazla ödemeniz gerektiğini de söyleyelim. Away'in uçak içinde taşınabilir boy bavulu, telefonunuzu şarj etmek için çıkarılabilir bir pil bulunduruyor. Kırılmaz bir polikarbon kabuk, dahili bir sıkıştırma sistemi ve darbelere dayanıklı tekerlekler işinizi kolaylaştırıyor. Endişelenmeyin, çıkarılabilir pili boyut olarak tüm havayolu taşıma standartlarına ve politikalarına uygun.

Hem tablet hem dizüstü bilgisayar
Dizüstü bilgisayarlar pil ömrü kadar uçakta, dar mekanlarda çok fonksiyonlu olmasıyla da işe yarıyor. Lenovo, her ortamda kullanabileceğiniz rahatlıkta ve sadelikte tasarlanan dizüstü bilgisayarı Yoga 730 ile dayanıklı, taşınabilir ve üstün performanslı bir dizüstü bilgisayarı keyfi sunuyor. LenovoYoga 730 gücünü 8. nesil Intel i7 işlemciden alırken 7. nesle göre yüzde 40'a kadar performans artışı ile güçlü bir performans gösteriyor.
Lenovo Yoga 730 kalem- kağıt kullanıyormuş hissi veren doğallıktaki gelişmiş aktif kalemi sayesinde yaratıcılığın kapılarını açıyor. Aktif kalemin hassasiyeti ile One Note, Paint 3D, Word, PowerPoint ve web tarayıcıları üzerinden istediğinizi rahatça çizebilecek ve yaratıcılığınızı özgürce kullanabileceksiniz.
Lenovo Yoga 730, 1,19 kilodan başlayan ağırlıktaki tüy gibi hafifliği ve ince tasarımı sayesinde her yere kolaylıkla taşınabilir bir dizüstü bilgisayarı olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik 2'si bir arada özelliği ile katlandıkça tablet ya da bir dizüstü bilgisayara dönüşebiliyor. Bunun yanı sıra hızlı şarj olabilme özelliği ve yaklaşık 11 saate kadar çıkan pil ömrüyle gün içindeki tüm işlerinizi dilediğiniz her yerde rahatlıkla tamamlayabilmenize olanak sağlıyor.
Full HD 13-inç dokunmatik ekranı ile en üst düzey görüntü deneyimi yaşatan Yoga 730 bunun yanı sıra klavye ışıklandırmalı bir dizüstü bilgisayarı olarak gece çalışırken de kolaylık sağlıyor. Lenovo Yoga 730 parmak izi okuyucu yardımıyla bilgisayarınızda rahatlıkla oturum açılabiliyor. Güvenliğiniz için çağa uygun bir yenilikle şifreleme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Mini ya da büyük pil deposu hazır
Büyük ya da küçük pil depoları havalimanında önemli buluşmalar öncesi hayat kurtarıyor. Eğer dev bir pil deposu taşımak istemiyorsanız, bir kalemtıraş kadar küçük pil deposu işinizi görebilir. 220 miliamper pil ile donatılmış olan Devotec'in Fuel Micro şarj cihazı, akıllı telefonunuzun tüm özelliklerinin keyfini çıkarmanıza izin verecek kadar sizi kurtarabilir. Ancak sadece son dakika bir e-posta göndermek, WhatsApp'a veya kısa mesajlara bakmak, uçuş sırasında Facebook'unuzu güncellemek istiyorsanız, daha iyi daha küçük bir araç bulamazsanız. Dünyanın en küçük şarj cihazına değil baştan sona şarj edecek dev pil deposunu ihtiyacınız varsa, TP Link'in ultra ince tasarımları da işinizi görecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA