"Ramazan döneminde sıvı alımına dikkat edilmezse oluşabilecek su kayıpları ve buna bağlı olarak vücudun elektrolit dengesinin bozulması, başta böbrekler olmak üzere kalp ve dolaşım sistemi ile beyin sağlığını olumsuz etkileyebilir. Eğer iftar ve sahur arasındaki kısa zamanda 2 litre su tüketmenin zor olacağını düşünüyorsanız maden suyu, ayran, kefir, cacık, hoşaf, taze sıkılmış meyve suyu, bitki çayları ile de sıvı tüketimini destekleyebilirsiniz. Çay, kahve ve kola gibi içecekler diüretik etkisinden dolayı daha fazla idrar çıkışına ve dolayısıyla da sıvı kaybına neden olur."
İFTAR SOFRASINDA HANGİ BESİNLER BULUNMALI?
Başak Öney, uzun süren açlık durumunun, kan şekerinin düşmesine, bunun da oruç tutan bireylerin iftarda gereğinden fazla yemesine neden olduğunu belirterek, iftar sofrasında su, kahvaltılık iftar tabağı, bir kâse çorba, salata, et, tavuk veya sebze yemeği, bulgur pilavı veya tam buğday ekmeği, bir kâse yoğurt veya ayran olması gerektiğini bildirdi.