Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı hepimiz yılın bu döneminde enfeksiyona karşı çok daha savunmasızız. Tüm mevsimsel hastalıkları önlemek mümkün olmasa da bunlara yakalanma riskini azaltmanın yolları vardır. Vitamin alımımız da bu yollardan biridir; özellikle C vitamini sağlık açısından pek çok faydaya sahiptir.
C vitamini içeren bu yiyecekler, soğuk algınlığına ve gribe karşı ek koruma sağlamak için günün her öğününe kolayca eklenebilir.
C vitaminin yararları arasında bağışıklık sisteminin desteklenmesi, psikolojik fonksiyon, yorgunluk ve bitkinliğin azaltılması, hücrelerin oksidatif stresten korunması ve sağlıklı cilt, kan damarları, kemikler ve kıkırdakların korunması yer alır.
Sağlıklı yaşam uzmanı Samantha Greener şöyle söyledi: "Havaların daha soğuk olması ve günlerin kısalması nedeniyle, dengeli bir beslenmeye sahip olduğunuzdan emin olmak genel sağlığınızı kesinlikle iyileştirecek ve bağışıklığı güçlendiren tüm vitamin ve mineralleri almanıza yardımcı olacaktır."
"Portakal her zaman C vitamini ile bağlantılıdır, ancak brüksel lahanası gibi mevsimlik sebzeleri eklemek de alımınızı artıracaktır."
Ancak portakaldan bile daha fazla C vitamini içeren belirli yiyecekler bulunmaktadır. İşte en zengin C vitamini kaynağı…