Doğal antibiyotik kaynağı olan sarımsak, şifa dolu besinler arasında yerini alıyor. Hastalıklara karşı korumada oldukça etkili olan bu mucizevi besin, aynı zamanda bağışıklık sistemini çelik gibi yapıyor. Fakat şimdi söyleyeceğimiz 10 dakika kuralıyla, sarımsağın faydalarını bin kat artıracaksınız. İşte haberin detayları geliyor…
Sarımsağın sağlığa olan faydaları saymakla bitmiyor. Tam bir antibiyotik kaynağı olan bu besin; hastalıklara karşı kalkan oluyor, vücut direncinizi yükseltiyor. Peki sarımsağın faydalarını korumak için nasıl yenilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Öyleyse gelin detaylarıyla anlatalım.
10 DAKİKALIK SARIMSAK KURALI NEDİR?
Lezzetli aroması ve zengin tadıyla sarımsak, sadece lezzetli olmakla kalmıyor, aynı zamanda sağlık açısından da birçok faydası bulunuyor. Sarımsaklı bir yemek yapıyorsanız, lezzetini ve faydalarını korumak için uymanız gereken bazı kurallar vardır. İşte sarımsağın faydalarını artıran 10 dakikalık pişirme kuralı
Diyetisyen Moomal Asif, bir Instagram gönderisinde sarımsakla yemek yaparken uymanız gereken 10 dakikalık kuralı paylaştı.
Bununla birlikte, pişirme tekniğinizde yapacağınız basit bir değişiklik, sarımsağın sağlığa olan faydalarını korumaya yardımcı olabileceğini de ekledi.
İlk olarak sarımsakları ezin ya da güzelce rendeleyin. 10 dakika boyunca ısıdan uzak tutun. Bu süre zarfında maksimum allisin oluşur ve pişirme sırasında bozulmadan kalır.
Sarımsak, yüksek allisin içeriğinin yanı sıra çinko, fosfor ve magnezyum gibi minerallerle doludur. Peki sarımsağın sağlığa olan yararlarını biliyor musunuz?
İşte sarımsak yemenin sağlığa faydalarından bazıları:
SARIMSAK YÜKSEK TANSİYONU DÜŞÜRÜR
İnme ve kalp krizi, dünya çapında en önemli sağlık sorunlarından ikisidir. Yüksek tansiyon, kalp hastalığı için önemli bir risk faktörüdür.
Doğal bir antibiyotik kaynağı olarak bilinen sarımsak, yüksek tansiyonu olan kişiler için de oldukça faydalıdır. Tansiyon hastaları tarafından düzenli olarak kullanılan sarımsak, aynı zamanda kan basıncını da düşürme özelliğine sahiptir. Her ne kadar sarımsağın yüksek tansiyona iyi geldiği bilinse de, herhangi bir reaksiyona karşı tansiyon hastalarının, sarımsağın ne kadar tüketilmesi gerektiğine dair mutlaka bir uzmana danışmalıdır.