Yeşil çay sizin genç kalmanızı sağlayan, yaşlanmaya karşı savaşan ve kronik hastalıklarla birlikte azalan enerjinizi yükseltmeye yarayan bileşene sahiptir. Fakat bir sorun var; yeşil çayın içerisinde bulunan bileşenler çoğu zaman faydalı hale dönüşmez!
Etkisini yitiriyor
Raflarda satılan yeşil çayın içerisinde bulunan 'catechin' maddesi, kısa sürede etkisini yitirir ve aynı şey sizin bağırsaklarınızdayken de geçerlidir. Hatta yeşil çayın içerisinde bulunan 'catechin'in yüzde sekseni hiçbir zaman vücut tarafından emilmez. (Catechin; çay yaprağından elde edilen ve partiküllerine yapışan mikropları öldüren doğal bir antibakteriyel maddedir.)
C vitamini şart
Çözüm; taze demlediğiniz çayınıza limon, portakal veya greyfurt sıkmaktır! Turunçgillerin içindeki C vitamini, ince bağırsaklarınızdaki asit oranını artırarak vücudun yeşil çaydaki bileşenleri emmesini çabuklaştırır. Araştırmalar; yarı yarıya karıştırılan çay ve turunç suyunun 'catechin' depolanmasında çok etkili olduğunu gösterir. Bu konuda en güçlü etkiye sahip sebze limondur. Daha sonra portakal ve greyfurt gelir.