''Zarı ayıklanmadan, çekirdeği ile tüketilmeli''
Manisa Sekiz Eylül Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Buse Telli, kış aylarında grip ve nezleden korunmak için nar suyu içilmesini önerdi. Narın önemli bir antioksidan olduğunu dile getiren Telli, narın zarı ayıklanmadan ve çekirdeğiyle birlikte tüketilmesinin önemine değindi. Telli, "Nar kış aylarının vazgeçilmezidir. B ve C vitaminleri bulunuyor. Potasyum, fosfor ve magnezyum mineralleri açısından da zengindir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücudumuzun korunmasında etkilidir. Aynı zamanda içerdiği asitler de zarda bulunur. Nar tüketilirken zarları ayıklanarak yenir. Ancak narı zarı ile birlikte tüketmemiz gerekiyor. Suyu çıkarılırken zarlarla birlikte suyu çıkarılmalı.