KALP DOSTU BESİNLER:
FINDIK-BADEM:
Haftada en az 140 gr fındık veya badem yiyen kişilerde kalp ve damar hastalıklarına daha az rastlanıyor.
KIRMIZI ELMA:
Fenolik bileşenleri açısından oldukça zengin olan elma, damarların tıkanmasını önler.
SUSAM TOHUMU:
E vitamini açısından zengin olan susam tohumu, kötü kolesterolü de düşürür.
KABAK:
Damarlarınızın yaşlanmasını yavaşlatır.
MUZ:
Yüksek tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürür.
PANCAR:
Zengin bir potasyum ve folik asit kaynağı olduğu için kalp dostudur.
ÇİKOLATA:
Günde 3 parça bitter çikolata yemek, kolesterolü yüzde 36, kalp krizi riskini ise yüzde 50 düşürüyor.
PORTAKAL:
Kolesterolü ayarlar.
MUCİZE KARIŞIM:
1 narın taneleri
1 kırmızı pancar
Yarım limon suyu
1 çorba kaşığı kırmızı üzüm çekirdeği
Tüm malzemeleri blendera atın ve içerisine kabın 1/3'ü kadar içme suyu ekleyin. Bunu düzenli olarak tükettiğinizde kalp-damar sağlığınızı koruyacaksınız.