Türkiye'nin en iyi haber sitesi

’a karşı

Giriş Tarihi: 27.4.2018
Parkinson’a karşı balık
'te yapılan bir çalışma, birçok türünde bulunan parvalbumin proteininin hastalığıyla ilişkilendirilen bazı protein yapılarının oluşmasını engelleyerek hastalığın önlenmesine yardımcı olduğunu ortaya koydu. Uzun süredir balığın bilişsel sağlık üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle önemli bir gıda olduğu kabul ediliyordu. Ancak bu tez bilimsel olarak kanıtlanmış değil. Yapılan bu yeni araştırma, birçok balık türünde bulunan parvalbumin proteininin parkinson hastalığıyla ilişkilendirilen bazı protein yapılarının oluşmasını engellemeye yardımcı olduğunu ortaya koydu.
Araştırmacılardan Nathalie Scheers, pek çok balığın barındırdığı parvalbumin proteini oranının yıl içerisinde farklılık gösterdiğini ifade etti. Scheers, balıkların metabolik faaliyetleri dolayısıyla güneşi gördükten sonra parvalbumin oranlarının arttığını bu nedenle balığın en besleyici olduğu dönemin sonbahar olduğunu kaydetti. Araştırmacı Pernilla Wittung-Stafshede ise "Bu hastalıklar yaşla birlikte ortaya çıkıyor ve insanlar gittikçe artan bir şekilde daha uzun yaşıyor.

EN YARARLI DÖNEM SONBAHAR
Gelecekte bu hastalıklarda bir patlama olacak ve korkutucu olan durum şu anda herhangi bir tedavinin olmaması. Bu yüzden umut vaat eden her şeyin peşinden gitmemiz gerekiyor" diyerek çalışmanın önemini vurguladı.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Parkinson’a karşı balık
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN