Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Dikkat! Tavuğu bu şekilde tüketirseniz gıda zehirlenmesi riski artıyor!

Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, satın alınan tavuğun lı olması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Artık, "Ambalajlı gıdalar; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belgelendirilmiş ve denetlenen tesislerde üretildiği için güvenli ve sağlık açısından uygundur" dedi.

Giriş Tarihi: 2.11.2018 16:55 Güncelleme Tarihi: 3.11.2018 10:16
Dikkat! Tavuğu bu şekilde tüketirseniz gıda zehirlenmesi riski artıyor!

Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, alırken ve tüketirken dikkat edilmesi gerekenlere yönelik açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Artık, "Üzerindeki son kullanma tarihine de dikkat etmek lazım. lı ürünler Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ve denetlenen tesislerde üretildiği için güvenlidir. Tavuk ve tavuk eti ürünleri soğuk zincir bozulmadan tüketicilere ulaştırılmalı, etiketinde belirtilen süreler içerisinde tüketilmelidir.Tavuk eti ya satın alındıktan hemen sonra mümkün olduğu en kısa sürede tüketilmeli ya da soğuk zincir bozulmadan muhafaza edilmelidir.Ürün eve gidene kadar çözünmüşse, tekrar dondurmadan tüketilmelidir" diye konuştu.

ARKADAŞINA GÖNDER
Dikkat! Tavuğu bu şekilde tüketirseniz gıda zehirlenmesi riski artıyor!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN