Yulaf ezmesi içinde bir dolu değerli protein içerir. Özellikle kahvaltılarda tüketilirse yulaf ezmesi faydaları ikiye katlanır. Peki yulaf ezmesi faydaları nelerdir? İşte yulaf ezmesi faydaları...
YULAF EZMESİ FAYDALARI
TEMİZLEYİCİ ÖZELLİĞE SAHİPTİR
İçerdiği yüksek miktarda aminoasit sayesinde karaciğerde lektin üretimini uyarır ve böylece vücudunuzdan toksinlerin arındırılmasını destekler. Yulaf ezmesinin içeriğindeki lifler "bir bariyer oluşturması" nedeniyle arter duvarlarını temizlenmesine yardımcı olur. Böylece kalp hastalıkları, kolesterol ve diğer pek çok soruna neden olan yağ birikintilerinin önüne geçilmiş olunur.
KAN ŞEKERİ SEVİYESİNİ KONTROL ETMENİZİ SAĞLAR
Bu, diyabet sorunu olanlar için çok iyi bir haberdir. Nişasta sindirimini iyileştirmek ve özellikle yemekten sonra glisemik seviyelerini muhafaza edebilmek için yulaf ezmesini diyetinize mutlaka eklemeniz önerilir.
SİNDİRİMİ İYİLEŞTİRİR
Öğle veya akşam yemeği yedikten sonra sorun yaşıyorsanız, yulaf ezmesi yemek safra kesesi asitlerini azaltmaya yardımcı olur. Bu aynı zamanda bağırsakların çalışmasını kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Yavaş emilen karbonhidratlar açısından zengin olması nedeniyle yemek arzusunun kendini daha geç göstermesini sağlar. Bu nedenle, diyet yapmaya başlayanlar için çok iyi bir alternatiftir.
ÇOK DEĞERLİ PROTEİNLER İÇERİR
Yulaf ezmesinde sekiz adet temel aminoasit mevcuttur. Bu da onu çok önemli biyolojik değere sahip bir protein kaynağı yapar. Sahip olduğu bu özellik, vücudunuzda yeni dokular oluşmasına yardımcı olur.
ANTİ-KANSEROJENDİR
Amerika Birleşik Devletleri'nde yulaf ezmesinin bu ülkede ve pek çok diğer ülkede çok yaygın bir hastalık olan kansere karşı koruyucu bir kuvvet olma özelliği araştırılmıştır. Yulaf ezmesinin bu özelliği onun içerdiği fitokimyasallar (bitkisel kimyasallar) sayesinde mümkündür. Bu nedenle, meme veya kolon kanseri riskini %10'un üzerinde azaltmak için her gün yulaf ezmesi yemenizi öneriyoruz.