Kapari ismini hiç duymamış olabilirsiniz ancak Akdeniz mutfağına aşina iseniz, muhtemelen kapari ile de tanışmıştınız. Bu yenilebilir çiçek tomurcukları küçük olabilir, ancak her porsiyona iyi bir tat, besin maddesi ve sağlık yararları sağlarlar. Ayrıca salatalara, soslara ve farklı yiyeceklere katıldıklarında harika lezzetler ortaya çıkartıyorlar.
KAPARİNİN FAYDALARI
Kaparinin tüketilmesindeki yararları sizler için derledik:
Kapari turşu olarak tüketilebileceği gibi balık, beyaz ve kırmızı et gibi yemekler ile beraber pişirilerek veya domates soslarının içerisine eklenerek de tüketilebilir. Ayrıca kaparinin en çok kullanım şekillerinden biri de kapari reçelidir.
Kapari, çay olarak tüketilmek istenirse 6 bardak sıcak su içine 1 çay kaşığı kapari çayı ekleyerek 5 dakika demledikten sonra aç karnına günde 3 kez tüketilebilir.
Kapari doğru tüketilmezse zehirli bir bitkiye dönüşeceğinden tüketim şekli çok önemlidir. Kapari taze olarak tüketilmez; çünkü kaparinin zehrini atabilmesi için mutlaka gölgede kurutulması gerekmektedir. Bu nedenle kapari satın alınmadan önce mutlaka güvenilirliği araştırılmalı ve iyi işlenmiş kapari alınmalıdır.