Yeni tip koronavirüs salgınının oluşturduğu tedirginlik ve özellikle ileri yaşlardaki insanları daha çok etkilediğinin belirtilmesi, risk grubundaki bireyleri bağışıklık sistemini korumak için ek önlemler almaya yönlendiriyor. Uzmanlar da yeni tip korona virüse karşı mücadelede bağışıklık artıran besinlerin daha sık tüketilmesine yönelik tavsiyelerde bulunuyor. Güçlü bir bağışıklığın olmazsa olmazı olarak ifade edilen "D Vitamini" ihtiyacı güneş ışığından yeterince yararlanılamayan bu günlerde çeşitli besinlerden karşılanmaya çalışılıyor. Öte yandan D vitamininin vücuttaki eksikliği, özellikle yaşlı bireylerde kemik erimesi olarak bilinen osteoporoza, kırıklara ve düşmelere de yol açıyor.
KALSİYUM VÜCUDA D VİTAMİNİ İLE TUTUNUYOR
D vitamini süt, yoğurt ve peynir gibi besinlerde bolca bulunan kalsiyumun, vücuttaki emilimi için adeta bir köprü görevi üstleniyor. Diğer bir deyişle kalsiyumu kemiklere D vitamini yerleştirdiği belirtiliyor. Protein ve kalsiyum deposu peynir, kemik sağlığının korunmasında en etkili besinlerden biri olarak ortaya çıkıyor. Özellikle yaşlı bireylerin, hem bağışıklıklarının güçlenmesi hem de kalsiyum emiliminin sağlanması için, az tuzlu ve D vitamini ile zenginleştirilmiş özel peynirlere yöneldiği ifade ediliyor.