Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Buğday tohumu
2 yemek kaşığı buğday tohumu, günlük önerilen E vitamini değerinin yüzde 15 'ini sağlar.
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Domates
Domateste bulunan tannik asit midenizdeki asit seviyesini arttırır ve bu, mide ülserine sebep olur.
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Mayasız tam tahıl ekmeği
Ekmekte bulunan karbonhidrat ve diğer yararlı besinler, vücudunuz için gereklidir. Ekmeği yemek için en iyi zaman sabahtır.
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Muz
Aç karnına muz yemek, kanınızdaki magnezyumda keskin bir atışa sebep olur, bu durum kalbinize zarar verir.
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Yumurta
Araştırmalara göre, kahvaltıda yumurta yemek günlük kalori alımını önemli ölçüde azaltır.
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Çerez
Kahvaltıda yenilen çerez, sindirim sistemini iyileştirir ve midenizin pH seviyesini normalleştirir.
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Karpuz
Aç karnına karpuz yemek, sıvı ihtiyacınızı iyi miktarda karşılar.
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Kara buğday
Sindirim sistemini için uyarıcıdır. Harika bir protein, demir ve vitamin kaynağıdır.
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Tatlılar
Şekerli yemek insülin seviyesini yükseltir bu pankreasınızı uyandırır. Bu durum şeker hastalığına sebep olabilir.
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Yoğurt ve diğer mayalı süt ürünleri
Eğer boş mideyle yoğurt yerseniz, mide ağrısına sebep olur ve laktik asit bakterilerini öldürür.
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Turunçgil meyveleri
Turunçgil meyveleri asit bakımından zengindir. Aç karnına bu meyvelerden yemek, reflü, mide gazı ve ülsere sebep olur.
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Bal
Bal, sabahları vücudunuzun uyanmasına yardımcı olur, sisteminize güç ve enerji sağlar. İyi hissetme hormonunuzun seviyesini arttırır
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Soğuk gazlı içecekler
Sabahları soğuk gazlı içecekler içmek, mideye kan tedariğini azaltır. Sonuç olarak, yiyecekleri hazmetmeyi yavaşlatır.
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Yaban mersini
Düzenli olarak ve özellikle kahvaltıda yaban mersini yemek zekanızı geliştirir, kan basıncınızı ve metabolizmanızı düzenler
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Armut
Aç karnına armut yemek midenize zarar verir.
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Ne yenmeli?
Yulaf Ezmesi
Yulaf ezmesi, sabah aç karnına yendiği takdirde mideye koruyucu bir duvar örer.
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Mısır unu lapası
Sisteminizde olan toksinleri ve ağır metalleri atmaya yardımcı olur.
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Pastane ürünleri
Maya içeren yiyecekler mide ağrısına sebep olur, bu yüzden aç karnına puf böreği ve tart gibi hamur işleri yenmemelidir.
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Baharatlar
Baharatlı yiyecekler, boş mideye zarar verir ve midede olan asit üretimini arttırır
Açken ne yenmeli, neler yenmemeli!
Salatalık ve diğer yeşil sebzeler
Bu taze sebzeleri aç karnına tüketmek, mide ekşimesi(reflü), mide gazı ve karın ağrısı gibi belirtilere sebep olur.