Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Yağı, şekeri, unu en aza indirip baharatlarla hafif ve lezzetli yemekler yapmak mümkün. Diyetisyenler, yemeklerde özellikle tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdeçal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kaçınmamak gerektiğini söylüyor. Kilo kontrolünde ve diyette başarılı olmak, hafif yiyeceklerle doyma hissine ulaşmak için baharatları doğru besinlerle kullanmakta fayda var. Peki, hangi besinle hangi baharatı tüketmek daha iyi olur? İşte cevabı:
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Balık: Frenk soğanı, kekik, tarhun.
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Bezelye: Fesleğen, nane, adaçayı, tarhun, kekik.
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Domates: Fesleğen, defneyaprağı, karanfil, kekik, küçük Hindistan cevizi.
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Koyun Eti: Sarımsak, nane, kekik, biberiye.
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Tavuk: Zencefil, kekik, adaçayı, tarhun.
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Kabak: Yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil,
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Karaciğer: Fesleğen, soğan.
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Makarna: Fesleğen, Frenk soğanı, kekik, safran.
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Mantar: Tarhun, kekik.
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Patates: Fesleğen, karaman kimyonu, Frenk soğanı, dereotu, maydanoz, kekik.
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Pilav: Kimyon, rezene, safran, turmeriç.
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Sebzeler: Kekik.
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Soğan: Fesleğen, kekik.
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Tavuk dolma: Fesleğen, soğan, kekik, maydanoz, adaçayı.
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Bahçe bitkileri: Fesleğen, karabiber, Frenk soğanı, kekik, sarımsak, nane, soğan, tarhun.
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Süt danası: Fesleğen, köri tozu, biberiye, adaçayı, kekik.
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Yahni: Fesleğen, defneyaprağı, kekik, karabiber, kereviz, tarçın, sarımsak.
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Yumurta: Kekik, tarhun.
Baharatı doğru kullanun ve kolayca zayıflayın
Ispanak: Kekik, küçük Hindistan cevizi,biberiye.