Çikolatalı Yılbaşı Tarifleri
Çilekli Mini Pastalar
6-8 Kişilik
Malzemeler
2 paket pötibör bisküvi
200 gram tereyağı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
100 gram sütlü çikolata
Krema için:
10 adet dilimlenmiş çilek
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı labne peyniri
S
üslemek için: Çilek
Çilekli Mini Pastalar Yapılışı
TOZ haline getirilmiş bisküvi, tereyağı ve cevizi iyice yoğurun. Yağlı kağıtla kaplanmış dikdörtgen bir kalıba yayıp derin dondurucuda dinlendirin. Krema için labne peyniri hariç kalan malzemeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Labne peyniri ilave edip karıştırın. Daha sonra derin dondurucudaki tabanın üzerine yayın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlının üzerine gezdirip, buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Yuvarlak kalıpla şekiller çıkarıp servis tabağına alın. Üzerlerine çilek yerleştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Çikolatalı Yılbaşı Tarifleri
Çikolatalı Aromatik Puding
8 Kişilik
Malzemeler
150 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı
1 su bardağından 1 parmak az un
2/3 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1 adet yıldız anason
1 litre süt
Süslemek için: Frambuaz
Çikolatalı Aromatik Puding Yapılışı
TEREYAĞINI derin bir tencerede eritip, elenmiş unu ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak birbirine yedirin. Doğranmış çikolata, tozşeker, tarçın ve yıldız anasonu tencereye ekledikten sonra sütü katın. Sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp, yıldız anasonu içinden çıkartın ve kalıplara bölün. Oda sıcaklığında soğutun ve üzerini strech film ile kapatıp, 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Dondurulmuş frambuaz ile süsleyip servis yapın.
Çikolatalı Yılbaşı Tarifleri
Portakallı Toplar
20 Adet
Malzemeler
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilya
100 gram margarin
Bir buçuk paket pötibör bisküvi
Bulamak için: Dövülmüş fındık, file badem ve toz antepfıstığı
Portakallı Toplar Yapılışı
DERİN bir kasede rendelenmiş portakal kabuğu, süt, kakao, pudraşekeri, vanilya ve eritilmiş margarini karıştırın. Pötibör bisküviyi ufalayıp içine ekleyin ve bütün malzemeyi elinizle yoğurun. Hazırladığınız karışımdan parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. Daha sonra üç bölüme ayırın. Bir kısmını dövülmüş fındığa, bir kısmını file bademe, geri kalanını da toz antepfıstığına bulayın. Buzdolabında yarım saat soğuttuktan sonra servis yapın.
Çikolatalı Yılbaşı Tarifleri
Portakal Şekerlemeli Çikolatalı Cheesecake
8 Kişilik
Malzemeler
Tabanı için: Bir buçuk paket kakaolu pötibör bisküvi
125 gram tereyağı
Peynirli dolgu için:
500 gram labne peyniri
1 su bardağı tozşeker
1 kutu (200 ml) krema
3 adet yumurta, 2 adet portakal
2 çorba kaşığı nişasta
Çikolata sos için:
Yarım kutu (100 ml) krema
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
Portakal şekerlemeleri için:
3 adet portakal
Bir buçuk su bardağı tozşeker
2-3 damla limon suyu
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
Portakal Şekerlemeli Çikolatalı Cheesecake Yapılışı
ÖNCELİKLE tabanı için bisküviyi robottan geçirin ve bir kaba alın. İçine eritilmiş tereyağını katın ve karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının dibine malzemeyi boşaltın ve bir su bardağının tabanıyla bastırarak yayın. Hafifçe kalıbın yanlarına doğru yükseltin ve buzdolabında 2 saat bekletin. Peynirli dolgu için derin bir kabın içinde labne peyniri, tozşeker ve kremayı pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ilave edip, çırpmaya devam edin. Nişastayı ekleyip, karıştırın. En son rendelenmiş portakal kabuğunu katın ve tüm malzemeyi şöyle bir karıştırdıktan sonra bisküvi tabanının üzerine boşaltın. Spatula ile üzerini düzeltin ve su almaması için tabanını alüminyum folyo ile sarın. Sıcak su koyduğunuz fırın tepsisinin içine kalıbı oturtun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra en az 2-3 saat buzdolabında soğutun. Çikolata sos için kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Elinizle parçalara ayırdığınız çikolatayı içine katın ve eriyene kadar bekleyin. Ilınınca, kalıptan çıkardığınız cheesecake'nin üzerine dökün. Portakal şekerlemeleri için, iyice yıkadığınız portakalları dilimleyin ve tencereye alın. Üzerine tozşeker ve limon suyunu gezdirip, kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynadıktan sonra portakal dilimlerini, suyunun süzülmesi için fırın ızgarasının üzerine alın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve suları süzülen portakal dilimlerinin yarısını çikolataya batırıp, çıkarın. Alüminyum folyo üzerine aldığınız şekerlemeleri 1-2 saat beklettikten sonra cheesecake'nin üzerine yerleştirin. Dilimleyerek servis yapın.
Çikolatalı Yılbaşı Tarifleri
Narlı Çikolata Çanakları
4 Kişilik
Malzemeler
Çikolata çanakları için:
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
Kreması için:
1 su bardağı çiğ krema
4 çorba kaşığı labne peyniri
4 çorba kaşığı tozşeker
5 çorba kaşığı nar tanesi
Narlı Çikolata Çanakları Yapılışı
Çanakları hazırlamak için, tereyağını tozşekerle çırpın. Üzerine yumurta akı ile elenmiş un ve kakao ekleyin. Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kaşıkla daireler şeklinde yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 8 dakika pişirin. Hamurlar fırından çıkar çıkmaz, çanak şeklini vermek için, ters çevirdiğiniz bardakların üzerine koyun. Elinizle hafifçe bastırıp şekillendirin ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan kremayı çırpıp labne peyniri ve tozşekerle karıştırın. Soğuyan çanakları servis kabına alın. İçlerine krema koyun. Nar taneleri ile süsleyip servis yapın.
Çikolatalı Yılbaşı Tarifleri
Vişneli Çikolatalı Kremalı Rulo
8-10 Kişilik
Malzemeler
5 adet yumurta
(akları ve sarıları ayrılmış)
3/4 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı un
Bir tutam tuz
Krema için: 2 paket
(80’er gramlık) bitter çikolata
Bir buçuk su bardağı vişne
reçeli suyu
1 kutu (200 ml) krema
Süslemek için: Vişne reçeli
taneleri, nane
Vişneli Çikolatalı Kremalı Rulo Yapılışı
ÖNCELİKLE krema için çikolatayı benmari usulü eritin ve ocaktan alın. Vişne reçeli suyunu ilave edip karıştırın. Kremayı ekleyin ve tekrar karıştırıp, ılınması için bir kenara alın. Kek için derin bir kapta yumurta sarıları ile tozşekeri iyice çırpın. Elenmiş un ve kakaoyu ilave edip, karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta akları ile tuzu köpük haline gelene kadar çırpın. Köpüğünü gidermeden kakaolu karışımın içine katın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın. 175 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Kremadan 1 çay bardağı ayırıp, kalanını sıcakken kekin üzerine sürün. Temiz bir havlunun üzerine koyup rulo yapın. Üzerine ayırdığınız 1 çay bardağı kremalı karışımı gezdirin. Vişne taneleri ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
Çikolatalı Yılbaşı Tarifleri
Johann Strauss Turtası (Avusturya Mutfağı)
8 Kişilik
Malzemeler
3 adet yumurtanın akı
8 çorba kaşığı tozşeker
150 gram badem ezmesi
2 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı vişne likörü
2 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu
Bir buçuk kahve fincanı un
Bir buçuk kahve fincanı eritilmiş tereyağı
Üzerine: 1 su bardağı çırpılmış krema
200 gram çikolata
Johann Strauss Turtası (Avusturya Mutfağı) Yapılışı
Yumurta aklarını ve 8 çorba kaşığı tozşekeri kar gibi bir görünüm elde edinceye dek çırpın. Başka bir kapta badem ezmesi ve yumurta sarılarını yumuşak bir karışım elde edene dek karıştırın. 2 çorba kaşığı vişne likörü ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Likörlü karışıma un ve eritilmiş tereyağı ekleyip, 5 dakika daha karıştırmaya devam edin. Şekerli yumurta akını ekledikten sonra karıştırma işlemine tahta bir kaşıkla devam edin (çok fazla karıştırmayın). Hazırladığınız bu karışımı yuvarlak bir kalıba boşaltıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini keke bir bıçak batırıp, anlayabilirsiniz. Bıçak temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir). Kek piştikten sonra üzerine dökeceğiniz karışımı hazırlayın. Krema ve ufak parçalara ayrılmış çikolatayı benmari usulü eritin. Karışım hafifçe ılınıp, rengi değişene dek çırpın. Ilınmış kekin üzerine dökün. Çikolata soğuduktan sonra dilimleyip, servis yapın.
Aşçının notu: Benmari, buhar yardımıyla eritme yöntemidir. Eritilecek malzeme cam veya porselen bir kaba konur. Bu kap ise içi sıcak su dolu başka bir kabın üzerine oturtulur. Üstteki kabın içinde bulunan malzeme, sürekli karıştırılarak eritilir.
Çikolatalı Yılbaşı Tarifleri
Çilekli Çikolatalı Pasta
8 Kişilik
Malzemeler
Kek için:
5 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
100 gram bitter çikolata
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yerfıstığı
İçi için:300 gram çilek
1 su bardağı krema
300 gram bitter çikolata
Üzeri için:
Kakao
Çilekli Çikolatalı Pasta Yapılışı
KEK için yumurta ve tozşekeri çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritip, ilave edin. Un, kabartma tozu ve yer fıstığı ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğutup ikiye kesin. Kremayı kaynatıp, çikolata ekleyin. Çikolata eriyince ocaktan alıp soğumaya
bırakın. Çikolata sosun bir kısmını birinci kat kekin üzerine gezdirin. İkiye bölünmüş çilek yerleştirip, ikinci kat keki üzerine kapatın. Üzerine kalan çikolata sosu gezdirin. Kakao serpip servis yapın.
Çikolatalı Yılbaşı Tarifleri
Çikolatalı Parfe
4 Kişilik
Malzemeler
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı krema
4 paket 80 gramlık bitter çikolata
Üzeri için: 1 su bardağı krema
3 çorba kaşığı pudraşekeri
6-7 adet çilek
8-10 adet yeşil kiraz şekerlemesi
1 paket çikolatalı krem şanti
1 su bardağı süt
Çikolatalı Parfe Yapılışı
YUMURTALARIN sarısını ve akını ayırın. Aklarını kar haline gelinceye kadar mikserle çırpın. Sarıları ayrı bir kaba alıp üzerine tozşeker ekleyin. Daha sonra beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Üzerine kakao ve kremayı ilave edip çırpmaya devam edin. Çikolataları benmari usulü eritin ve bu karışımın üzerine ılıkken ekleyin. Kar haline gelmiş yumurta aklarını bu karışıma tahta kaşıkla ilave edin ve karıştırın. Karışımı istediğiniz boydaki cam kaselere koyup soğutun. Pudraşekeri ile kremayı iyice çırpıp tabakların üstüne dökün. Buzdolabına koyup 4 saat bekletin. Krem şantiyi sütle çırpın. Parfeleri kiraz şekerlemesi, krem şanti ve çilekle süsleyerek servis yapın.