Şekerlenmeyen şerbet nasıl yapılır? İşte önemli püf noktaları
PRATİK KIVAM TESTİ
Pratik bir kıvam testi yapmak isterseniz şerbetten bir kaşık alıp başparmağınızın tırnağına damlatabilirsiniz. Eğer şerbet tırnağınızdan akmıyor, damla halinde yerinde duruyorsa şerbetin kıvamı doğru demektir.
Şekerlenmeyen şerbet nasıl yapılır? İşte önemli püf noktaları
ŞERBETİ DÖKTÜKTEN SONRA TATLININ ÜZERİNİ KAPATIN
Gevrek tatlıların şerbeti ılık, kalın ve sert tatlıların şerbeti ise sıcak sıcak dökülmelidir. Şerbeti döktükten sonra tatlının üzerini kapatırsanız daha iyi çeker.
İpuçlarının ardından bir de şerbet tarifi verelim. Bu tarif standart bir şerbet tarifi olmakla birlikte tatlınızın miktarına ve cinsine göre şerbetin tarifi değişebilir.
Şekerlenmeyen şerbet nasıl yapılır? İşte önemli püf noktaları
MALZEMELER:
4 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Şekerlenmeyen şerbet nasıl yapılır? İşte önemli püf noktaları
TARİF
Suyu ve şekeri tencereye alın. Altını açıp şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Fokurdamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. Bir müddet daha kaynatın. Şerbetiniz hazır!