Sonbaharın leziz tarifleri...
BÖRÜLCE SALATASI
4 kişilik
70 Kalori
MALZEMELER
Yarım kg taze börülce
Yeteri kadar su
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı sirke
YAPILIŞI
Börülceyi ayıkladıktan sonra düdüklü tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su ilave edin. 10 dakika pişirin ve suyunu süzüp servis tabağına boşaltın. Bir kapta yoğurt, zeytinyağı, sarmısak ve sirkeyi çırpın. Sosu börülcenin üzerine gezdirin.
AŞÇININ NOTU:
Dilerseniz limon suyu ilave edebilirsiniz.
Sonbaharın leziz tarifleri...
GÜZ ÇORBASI
50 Kalori
8 kişilik
MALZEMELER
1'er adet kabak ve patates
1 adet soğan, 2 adet domates
2-3 diş sarmısak
5-6 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Yeteri kadar su
Tuz, kimyon, karabiber
YAPILIŞI
Temizlenmiş kabak, patates ve soğanı iri küpler halinde doğrayıp tencereye alın. İçine kabukları soyulup dörde bölünmüş domates, sarmısak, maydanoz, salça, yıkanmış mercimek, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyin. Sebzelerin üzerinigeçecek kadar su katın ve yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra tüm malzemeyi blenderden geçirin ve bir taşım daha kaynatın. Sıcak servis yapın.
AŞÇININ NOTU:
Blenderden geçirdikten sonra kaynatırken sıcak su ilave edebilirsiniz.