Sofra

35 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Üç buçuk su bardağı un
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    12 çorba kaşığı pudra şekeri
    150 gram margarin
    1 adet yumurta
    1 adet yumurtanın akı
    2 çorba kaşığı limon suyu

    Arasına: 1 su bardağı şekerli kabak püresi

    Üzeri için: 120 gram bitter çikolata
Unu kabartma tozu ile robota koyup bir-iki tur karıştırın. Ardından pudra şekeri, margarin, yumurta ve yumurta akı ile limon suyunu ekleyip karıştırın. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dolaptan alıp, 2 parçaya ayırın ve hafif unlanmış bir zeminde merdane yardımıyla yarım santimden ince olacak şekilde açın. Kalp şeklindeki kalıp yardımıyla hamurlar kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumuş kurabiyelerin bir yüzüne çikolata, çikolatanın da üzerine kabak püresini sürün. Püreli kurabiyenin üzerini başka bir kurabiye ile kapatın. Bu işlemi kurabiyeler bitene dek tekrarlayın.