Bardacık İncirli Soğuk Kurabiye

Bardacık İncirli Soğuk Kurabiye
  • 12 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

100 gram tereyağı

100 gram bal

100 gram mısır gevreği

100 gram yulaf ezmesi

Yarım su bardağı ceviz içi

5 adet bardacık incir

Yarım limonun suyu

100 ml krema

180 gram bitter çikolata

YAPILIŞI

1 tereyağı ve balı tencereye alın. Kısık ateşte tereyağı eriyene dek karıştırın. Ocaktan alıp, mısır gevreği, yulaf ezmesi ve ceviz ekleyip karıştırın. Limon suyunu, kabukları temizlenip küp doğranmış incirin üzerine gezdirin. Karışımı küçük muffin kalıplarına paylaştırıp, sertleşene dek derin dondurucuda
1 saat dinlendirin. 2 Sos için kremayı küçük bir kaba alın. Kısık ateşte kaynamadan ısıtın. Parçalanmış bitter çikolata ekleyip, çikolata eriyene dek karıştırın. 3 Servis tabağına sosu gezdirin. Üzerine kurabiyeleri yerleştirip servis yapın.
BİZE ULAŞIN