Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
İtalyan Mutfağı

MALZEMELER

    2 yumurta
    250 gr toz şeker
    350 gr un
    125 gr tereyağı
    1 paket kabartma tozu
    1 çorba kaşığı süt
    100 gr fındık
Önce yağı şeker ile çırpıyoruz daha sonra çırpılmış yumurtaları yavaş yavaş ekliyoruz. Elenmiş kuru malzemeleri ekliyoruz, biraz daha çırptıktan sonra fındıkları ekliyoruz, 1-2 dakika çırptıktan sonra en son sütü ekleyip, 1 dakika daha çırpıp bırakıyoruz. 175 derecede önceden ısıtılmış fırına, yağlı kağıt üzerine malzememizi doküyoruz, 15 dakika piştikten sonra çıkartıp dilimliyoruz ve sonra 15 dakika daha pişiriyoruz.