Sofra
Çilek tadında tatlı lezzet çilekli pavlova nasıl yapılır? Çilekli pavlova tarifi...

4 Porsiyon

MALZEMELER

    Beze için:
    6 adet yumurtanın akı
    350 gram toz şeker

    Üzeri için:
    400 gram çilek
    100 gram rendelenmiş çikolata
    Arzuya göre çilek marmeladı
Beze için yumurta aklarını mikser yardımıyla köpüklenmeye başlayana dek çırpın. Ardından toz şeker ekleyin ve iyice katılaşıp bembeyaz olana dek çırpmaya devam edin. Yağlı kağıdın üzerine 4 adet 14 cm çapında daire çizin. Yağlı kağıdı ters çevirip fırın tepsisine yerleştirin. Beze harcını 4 eşit parçaya bölüp, bu dairelerin içlerine yerleştirin. Bir çorba kaşığı yardımı ile şekillendirip, içlerini hafif oyuk bırakın. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 2 saat pişirin. Sürenin sonunda fırının kapağını açmadan pavlovaları 1 saat içeride dinlendirin. Fırından alıp, oyuk kısımlarına doğranmış çilek ve rendelenmiş çikolata doldurun. Arzuya göre çilek marmeladı gezdirip servis yapın.