Sofra
Çöl ikliminin kutsal meyvesi Hurma...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    20 adet hurma
    100 gram küp doğranmış soğuk tereyağı
    Bir buçuk su bardağı+1 çorba kaşığı un
    Yarım çay bardağı soğuk su
    Yarım su bardağı ceviz
    Yarım çay bardağı kaynar su
Derin bir kapta tereyağı, un ve soğuk suyu karıştırıp hamur hazırlayın. Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Diğer taraftan hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, ceviz ve kaynar su ile birlikte blenderden geçirin. Dinlenen hamuru oklava ile açın ve 3 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin ortalarına uzun ince şekilde hurmalı harcı yerleştirin. Hamurların karşılıklı iki uzun ucunu harcın üzerinde birleştirin. Üç parmak genişliğinde kesip yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.