Sofra

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Dört buçuk su bardağı un
    300 gram oda sıcaklığında margarin
    1 adet yumurta
    2 adet yumurta sarısı
    Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
    1 su bardağı tozşeker
    2 çorba kaşığı neskafe

    Üzeri için:
    200 gram hazır karamel sosu
    250 gram bitter çikolata

Unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açıp margarin, yumurta, yumurta sarısı, pudraşekeri, tozşeker ve neskafe ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamuru merdane yardımı ile 3 mm kalınlığında açın. Daha sonra küçük kalp kurabiye kalıpları ile kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra yarısının üzerine karamel sosu sıkın. Kalan kurabiyeleri üzerlerine kapatın. Çikolatayı benmari usulü eritip kurabiyeleri yarısına kadar erimiş çikolataya batırın. Donduktan sonra servis yapın.

BİSKÜVİLERİ ŞIK BİR BİÇİMDE PAKETLEYİP, HEDİYE OLARAK VEREBİLİRSİNİZ...