Kavala Kurabiyesi

Kavala Kurabiyesi
    Üye Tarifi

    MALZEMELER

    1 paket margarin.
    Yarım su bardağı pudra şekeri.
    1 yumurta sarısı.
    Yarım rendelenmiş limon kabuğu
    4 yemek kaşığı konyak (işte tılsım burada).
    1 paket vanilya.
    1 çay kaşığı kabartma tozu.
    125 gr ayıklanmış beyazlatılmış badem.
    Yarım kg un.

    YAPILIŞI

    Önce bademleri renk alana kadar kavurup ince ince kıyalım.


    Eritilmiş ve soğumuş margarini mikser ile kar beyaz oluncaya kadar mikserle çırpalım.


    Üzerine pudra şekerini, yumurta sarısını,vanilyayı, limon kabuğunu, kabartma tozunuun, badem ve bunların en üstüne konyağı döküp ve avuçlarınızla iyice yoğurun.


    Hamuru merdaneyle açıp kalıpla yada bardakla yuvarlaklar kesin.
    Yuvarlakları tekrar keserek ay şekli verin.
    Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
    180 derece ısıtılmış fırında hafif renk alana kadar pişirin.
    Fırından çıkardığınız kurabiyeleri hemen bol pudra şekerine batırın.


    PÜF NOKTASI

    Soğuduktan sonra afiyetle tüketin, laf aramızda kalsın;) yemeye doyum olmuyor benden söylemesi...
    BİZE ULAŞIN