Küllü kurabiye

Tatlı ve tuzlu olmak üzere çeşit çeşit kurabiye sofralarımızı süslüyor. Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden olan kurabiye misafir sofralarının olmazsa olmazı. Kurabiye atıştırmalık olarak sıklıkla tükettiğimiz, yemekten bıkmadığımız bir lezzet. En pratiğinden Küllü kurabiye tarifi evinize mis kokular yayacak. Kolayca hazırlayabileceğiniz küllü kurabiye çayınızın ve kahvenizin yanına eşsiz bir tat katacak.
Küllü kurabiye
  • 40 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Şeker Bayramı, Doğum Günü, Yılbaşı, Ev Partisi, Yemek Daveti, Kandil, Kutlama
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

200 gram oda sıcaklığında tereyağı



Yarım çay bardağı sıvıyağ



1 su bardağı pudra şekeri



2 adet yumurta



1 paket kabartma tozu



1 paket vanilya



Aldığı kadar un



Üzerine:



1 çorba kaşığı kakao



3 çorba kaşığı pudra şekeri


YAPILIŞI

Tereyağı, sıvıyağ, pudraşekeri ve yumurtayı yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyip, yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekil verip fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Üzeri için kakao ve pudraşekerini bir kapta karıştırın. Fırından çıkan kurabiyeleri ılıkken bu karışıma bulayın ve servis tabağına alın.

SON DAKİKA