Sofra

20 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    125 gram margarin
    2 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılır)
    5 çorba kaşığı pudra şekeri
    1 çorba kaşığı nescafe
    Alabildiği kadar un
    2 çorba kaşığı ılık süt
    1 paket kabartma tozu
    50 gram iri dövülmüş fındık
Margarini eritip soğutalım. Ardından üzerine pudra şekerini ekleyip karıştıralım. Yumurta sarılarını, ılık sütü ve nescafeyi ekleyip karıştıralım. Elenmiş una kabartma tozunu da ilave edip harmanlayalım ve nescafeli malzemeye azar azar unu ekleyelim. Ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. 1 Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verelim. 2 Yuvarlak hamur parçalarının üzerine yumurta sarısı sürelim. 3 Ardından iri dövülmüş fındığa batıralım ve tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeleri pişirelim.