Sofra

12 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1+1/3 su bardağı un
    3/4 su bardağı tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
    2/3 su bardağı toz şeker
    1 adet yumurta
    1 paket vanilya
    1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    80 gram bitter çikolata
    2-3 adet vanilyalı gofret

Tereyağını toz şekerle karıştırın. Çırpılmış yumurtayı ekleyin. Un, vanilya, portakal ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. İki parçayı da unlanmış zeminde merdaneyle bisküvi kalınlığında açın. Çay bardağıyla hamurlar kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurların yarısının üzerine toz şeker serpin. 220 derece fırında 5-6 dakika üzerileri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin. Dövülmüş gofretleri ekleyip karıştırın. Şekersiz kurabiyeleri taban olarak kullanıp çikolatalı karışımı üzerine sürün. Şekerli parçaları da bunların üzerine yapıştırıp servis yapın.