Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye
  • 12 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Ev Partisi, Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1+1/3 su bardağı un

175 gram yağ

2/3 su bardağı toz şeker

1 adet yumurta

1 paket vanilin

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

1 paket (80 gram) bitter çikolata

2-3 adet vanilyalı gofret

Üzerine:

Toz şeker

YAPILIŞI

Yağı toz şekerle karıştırın. Çırpılmış yumurtayı ekleyin. Un, vanilin, rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. İki parçayı da unlanmış zeminde merdaneyle bisküvi kalınlığında açın. Çay bardağıyla yuvarlak hamurlar kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurların yarısının üzerine toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerileri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin. Dövülmüş gofretleri ekleyip karıştırın. Şekersiz kurabiyeleri taban olarak kullanıp çikolatalı karışımı üzerilerine sürün. Şekerli parçaları da bunların üzerine yapıştırıp servis yapın.
BİZE ULAŞIN