Şeftali Kurabiye

Şeftali Kurabiye
  • 20 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Çocuk Partisi, Ev Partisi, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamuru için: 125 gram margarin

2 çorba kaşığı yoğurt

Yarım su bardağı toz şeker

1 adet yumurta

Yarım paket kabartma tozu

Yarım paket vanilya

Aldığı kadar un

40 adet yarım ceviz kabuğu



Kreması için: 250 gram süt

1 adet yumurta

1 su bardağından bir parmak fazla un

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı vanilya

Dört buçuk çorba kaşığı margarin



Üzerine: Kırmızı ve sarı renkli gıda boyası

Toz şeker

YAPILIŞI

Vanilya ve margarin hariç, kalan krema malzemesini mikserle çırpın. Ağır ateşte muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan aldığınız kremaya yarım çay kaşığı vanilyayı karıştırın. Biraz ılınınca dört buçuk çorba kaşığı margarini ekleyip, 10 dakika çırpın. Hamuru hazırlamak için margarin, yoğurt, toz şeker, yumurta, kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar unu yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, ceviz kabuklarının üzerine sarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Pişen kurabiyelerin içinden ceviz kabuklarını çıkarıp, kurabiyeleri iki bölüme ayırın. Birinci kısım kurabiyelerin içine kremayı pay edip, diğer yarılarını üzerine kapatın. Gıda boyalarını çok az suda eritin. Kurabiyeleri gıda boyasına batırıp çıkarın. Toz şekere bulayıp servis yapın.
BİZE ULAŞIN