SÜPRİZ KURABİYE

SÜPRİZ KURABİYE
  • 6 Kişilik
Üye Tarifi

MALZEMELER

200 gr tereyag veya margarin(asıl tarifte 250 gr.tereyag oldugu yazıyor)oda sıcaklıgında olacak
1,5 su bardagı toz şeker(asıl tarifte 3/4 su bardagı esmer şeker ve 1 su bardagı toz şeker kullanın diyor)
2 adet büyük yumurta
1 çay kaşıgı tuz
1 çay kaşıgı tepeleme kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardagı damla çikolata
1 paket Eti Negro
3+1/2 su bardagı un(unu azar azar ekleyin ki kıvamını ayarlayabilesiniz)

YAPILIŞI

Toz şekeri ve oda sıcaklıgındaki tereyagı krema kıvamına gelene kadar blenderla çırpıyorsunuz.İçine vanilyayı ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ediyorsunuz.Unu,kabartma tozunu ve tuzu ayrı bir kaba eliyorsunuz ve içine yumurtalı karışımı ve damla çikolatayı ekleyip yoguruyorsunuz.Hamurdan ceviz büyüklügünde bir parça kopararak elinizle açıyorsunuz ve içine Eti Negroyu koyuyorsunuz.Sonra açık kalan alt kısmı kapatmak için ufak bir hamur parçası daha alıp elinizle açarak altına kapatıyorsunuz.(Veya bir bütün parçayı elinizle açıp içine negroyu koyduktan sonra kapatıyorsunuz).Bisküviler bitene kadar bu işlemi yapmaya devam ediyorsunuz.Benim hamurum arttı geri kalanını normal kurabiye şekli vererek pişirdim.Önceden 180C ısıtılmış fırında 9-13 dakika pişiriyorsunuz.Ilınınca servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Sıcak veya ılık yemenizi tavsiye ederim.soguyunca aynı tadı bulma şansınız azalıyor.
SON DAKİKA