Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg un
    2 tatlı kaşığı zencefil
    Yarım su bardağından bir parmak
    fazla esmer şeker
    250 gram margarin
    2 adet yumurta
    Bir buçuk su bardağı toz badem
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    Kızılcık veya vişne marmelatı
Unu bir kaba eleyin. Zencefili, şekeri, margarini, yumurtaları, toz bademi ve kabartma tozunu ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın. Hamurları kalp şeklindeki bir kalıpla kesin (bu kalıpları kartondan siz de hazırlayabilirsiniz). Şekilli hamurların yarısının ortasını küçük kalp şeklindeki bir kalıpla tekrar kesin. Tüm bisküvileri, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Sonra bisküvileri ikili olacak şekilde üst üste koyun (ortasını kestikleriniz üste gelecek). Küçük kalplerin içine kızılcık veya vişne marmeladı doldurup, servis yapın.