Sofra
Anne eli değmiş gibi lezzet veren annemin beş çayı tuzlusu nasıl yapılır?

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamur için: 2 adet yumurta
    1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 çay bardağı eritilmiş margarin
    1 çay kaşığı silme karbonat
    2 çorba kaşığı sirke
    aldığı kadar un
    İç malzeme için:
    Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    300 gram ıspanak yaprağı
    50 gram pastırma
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar
    peyniri
    Üzerine: Susam
Yumartalardan birinin akını ve sarısını ayırın. Tereyağı, yoğurt, zeytinyağı, margarin, 1 adet yumurta, 1 yumurtanın akı, karbonat ve sirkeyi derin bir kaba koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. Hamuru üç eşit parçaya ayırın ve her parçayı yarım cm kalınlığında açın. İç malzeme için dolmalık fıstığı sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Kıyılmış ıspanak ve
pastırmayı ekleyip, kısık ateşte 1-2 dakika çevirin. Soğuduktan sonra kaşar peynirini ilave edip, karıştırın ve 3 parçaya ayırın. Açtığınız hamurun yarısının üzerine ayırdığınız iç harcın bir parçasını yayın ve diğer kısmını üzerine kapatın. Hamur ruleti veya bıçak yardımıyla 4 üçgen parçaya kesin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kalan yumurta sarısını sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.