Ayçekirdekli Çörek

Ayçekirdekli Çörek
  • 6-8 Kişilik
  • Yemek Daveti, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3 su bardağı un

1/4 çay kaşığı kabartma tozu

Bir tutam tuz

Bir tutam muskat rendesi

Yarım çay kaşığı tarçın

175 gram oda

sıcaklığında tereyağı

1 çorba kaşığı toz şeker

3 adet yumurta

1 çorba kaşığı bal

1 çay kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı vanilya ekstratı

Yarım su bardağı sour cream (1 su bardağı

sıcak süte 1 çorba kaşığı

limon suyunu ekleyin

ve kesilmesini sağlayın.

Soğuduktan sonra 1

çorba kaşığı krem peynir

katın ve karıştırın)

1 su bardağı + 3 çorba

kaşığı ayıklanmış

ay çekirdeği

YAPILIŞI

Un, kabartma tozu, tuz, rendelenmiş muskat ve tarçını derin bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve çırparak karışıma yedirin. Bal, limon suyu ve vanilyayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Unlu karışımı ve hazırladığınız sour cream'i katıp, tüm malzemeyi iyice karıştırın. 1 su bardağı ay çekirdeğini ilave edip, tekrar karıştırdıktan sonra yağlanıp, unlanmış 22 cm çapındaki kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra üzerine kalan 3 çorba kaşığı ay çekirdeğini serpin ve dilimleyerek, servis yapın.
BİZE ULAŞIN