Sofra

8-10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    12 adet baklavalık yufka
    3 adet orta boy soğan
    2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
    250 gram kıyma
    1 çay kaşığı toz şeker
    1 çorba kaşığı tepeleme kuş üzümü
    2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 adet yumurta sarısı
    1-2 çorba kaşığı susam ve çörek otu
    Tuz, karabiber
Harç için orta ateşte küp doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Kıyma ekleyip, 4-5 dakika karıştırarak kavurmaya devam edin. Toz şeker, tuz ve karabiber ilave edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde kuş üzümünü 10 dakika ılık suda dinlendirip suyunu süzdürün ve harca ekleyin. Bir adet baklavalık yufkayı tezgaha yayın. Sıvı yağ sürüp, üzerine ikinci yufkayı yerleştirin. Tekrar sıvı yağ sürüp, onun da üzerine üçüncü yufkayı yerleştirin. Kıymalı harcı nohut büyüklüğünde ve eşit aralıklarla serpiştirin. Yufkaların yırtılmamasına özen göstererek sıkıca rulo şeklinde sarın. Kalan yufka ve harca da aynı işlemi uygulayın. Her bir ruloyu 4 eşit parçaya kesin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30-35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.