Sofra
Çayınızı tatlandıracak ballı börek nasıl yapılır? Hem tatlı olsun hem doyursun diyorsanız buyurun size ballı börek tarifi...

20 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet yufka
    4 çorba kaşığı bal
    300 gram tuzsuz lor peyniri
    4-5 çorba kaşığı kuru üzüm
    Yarımşar çay bardağı dövülmüş ceviz ve fındık
    1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
    Bir tutam tarçın

    Kızartmak için: Sıvıyağ​

    Üzerine: Bal

Lor peynirini geniş bir kaba alıp üzerine bal, kuru üzüm, ceviz, fındık, rendelenmiş portakal kabuğu ve tarçın ilave edip karıştırın. Yufkaları düz bir zemine serip 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin bir tanesinin uç kısmına hazırladığınız harçtan koyup muska şeklinde katlayın. Açılmasını önlemek için uç kısmını hafifçe ıslatıp yapıştırın. Yufka ve iç harç bitene dek işleme devam edin. Hazırladığınız börekleri bol yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Ilındıktan sonra servis tabaklarına alın. Üzerine bal gezdirerek servis yapın.