Ballı börek

Ballı börek
  • 20 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 adet yufka

4 çorba kaşığı bal

300 gram tuzsuz lor peyniri

4-5 çorba kaşığı kuru üzüm

Yarımşar çay bardağı dövülmüş ceviz ve fındık

1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

Bir tutam tarçın



Kızartmak için: Sıvıyağ​



Üzerine: Bal


YAPILIŞI

Lor peynirini geniş bir kaba alıp üzerine bal, kuru üzüm, ceviz, fındık, rendelenmiş portakal kabuğu ve tarçın ilave edip karıştırın. Yufkaları düz bir zemine serip 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin bir tanesinin uç kısmına hazırladığınız harçtan koyup muska şeklinde katlayın. Açılmasını önlemek için uç kısmını hafifçe ıslatıp yapıştırın. Yufka ve iç harç bitene dek işleme devam edin. Hazırladığınız börekleri bol yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Ilındıktan sonra servis tabaklarına alın. Üzerine bal gezdirerek servis yapın.

BİZE ULAŞIN