Sofra
Çay keyfinize eşlik edecek tatlı-tuzlu tarif önerileriyle damağınızı şımartın...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1'er çay bardağı yoğurt ve ılık su
    1 adet yumurta sarısı
    2,5 çorba kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz
    1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un

    Arası için:
    8 çorba kaşığı tereyağı
    3 çorba kaşığı margarin

    İçine:
    3 adet patates, 1 adet soğan
    3 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber

    Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı çörek otu
Öncelikle patatesleri rendeleyin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvı yağı ekleyip, soğanla patatesi kavurun. Tuz, karabiber, pul biber katın. Hamur için yoğurt, ılık su, yumurta sarısı, sirke ve tuzu karıştırın. Kabartma tozunu ve aldığı kadar unu ekleyin, kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamuru 30-40 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı tepsi boyutunda olacak biçimde merdane ya da oklava yardımıyla açın. Açılan hamurların arasına eritilmiş margarin ve tereyağı karışımını sürün. Hamurları rulo şeklinde sarın ve tekrar hamuru tekrar 4 parçaya kesin. Hamurları buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurları birer parmak kalınlığında kesin. Her parçayı çay tabağı büyüklüğünde açın ve patatesli harcı koyup, her yeri kapanacak biçimde kapatın. Birleştirme yeri altta kalacak biçimde yağlanmış tepsiye dizin. Hamurun tam ortasına parmağınızla bastırın. Yumurta sarısını böreklerin üzerine sürün. Çörek otunu parmağınızla bastırdığınız bölüme dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.