Çiğ Börek (Salhiye)

Çiğ Börek (Salhiye)
  • 15 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • SİİRT
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamur için: 500 gram un

2 çorba kaşığı yoğurt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yeteri kadar ılık su

1 tatlı kaşığı tuz



İç malzeme:

300 gram kıyma

2 adet kıyılmış soğan

Yarım demet maydanoz

Tuz, karabiber



Kızartmak için: Sıvı yağ

YAPILIŞI

Öncelikle iç malzeme için kıyma, soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi kavurun. Ilınması için bir kenara alın. Hamur için derin bir kaba unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın ve yoğurt, sıvı yağ, tuz ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar ılık su ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 30 dakika dinlendirin. Limon büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane ile pasta tabağı büklüğünde açın. Hamurun bir kenarına iç harçtan koyun ve yarım ay şeklinde elinizle bastırarak kapatın. Hamur ve iç malzeme bitene kadar işleme devam edin. Kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı kızartın.
BİZE ULAŞIN