Damla Sakızlı Eskişehir Lokumu

Damla Sakızlı Eskişehir Lokumu
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı
2 su bardağı ılık süt
1 paket (10 gram) instant maya
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un

İçi için: 1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı toz haşhaş
4 çorba kaşığı tozşeker
Bir buçuk su bardağı ceviz

Üzerine:
1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI

DERİN bir kapta dövülmüş damla sakızı, süt, maya, tozşeker, mahlep, tuz ve unu yoğurup, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemlibir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Her parçayı, un serpilmiş tezgahta merdane ile yarım cm kalınlığında ve dikdörtgen olacak şekilde açın. Diğer taraftan iç malzeme için tahin, sıvıyağ ve haşhaşı karıştırın. Karışımın yarısını hamurlardan birinin üzerine yayın ve 2 çorba kaşığı tozşeker serpin. En üste de dövülmüş cevizin yarısını serpin. Hamurun geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın ve 2 parmak genişliğinde kesin. Kesik kısım alta gelecek biçimde, yağlanmış kelepçeli kalıba (fazla sıkı olmayacak şekilde) 1 cm arayla yan yana dizin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
BİZE ULAŞIN