Danimarka Çöreği

Danimarka Çöreği
  • 4 Kişilik
  • Yemek Daveti, Piknik
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı un

20 gram bira mayası

10 çorba kaşığı süt

2 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığından fazla pudra şekeri

10 çorba kaşığı tereyağı

Arasına:

Krema



Üzerine:

1 yumurtanın sarısı

Dövülmüş badem


YAPILIŞI

Hamur açılacak tahtaya elenmiş unu koyun. Unu dört parçaya ayırın. Bir parçasının ortasını havuz gibi açın. Buraya da ılık sütle ezilip macun haline getirilmiş maya ve sütün üçte birini katın. Yoğurup, sertçe bir hamur yapın. Üzerine kalan unu katıp hamur kabarıncaya kadar 45 dakika bekletin. Daha sonra bu hamur ve una 2 çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığından fazla pudra şekeri ile yumuşatılmış tereyağı katıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru içi yağlanmış küçük bir tencereye alın. Üzerini hafifçe yağlayın. Kabarması için sıcak bir yerde bekletin. Daha sonra iyice kabaran hamuru buzdolabına alıp yarım saat kadar bekletin. Buzdolabından aldığınız hamuru tekrar merdane ile 60-65 cm kadar uzatın. Üçe katlayın. Bu işlemi bir kere daha tekrarlayın. Hamuru tekrar buzdolabına alıp bir saat bekletin. Daha sonra hamuru yarım parmak kalınlığında dört köşe açın. Bundan 8 cm genişliğinde uzun şeritler kesin. Bu hamuru yine 8 cm genişliğinde karelere bölün. Üzerine de krema sürün. Karşılıklı kenarlarını ortada bohça katlar gibi birleştirin. Birleştirdiğiniz altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, badem serpin. Orta ısılı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
BİZE ULAŞIN