Sofra
Dünyada giderek yükselen dengeli beslenme bilincinin en önemli öğelerinden biri olan sağlıklı ekmek arayışı gün geçtikçe artarken, pek çok kişi de artık evde ekmek yapmayı tercih ediyor. Kendi ekmeğini pişirmek isteyenler için evde ekşi maya yapımı ve bu maya ile pişirebileceğiniz domateslı soğanlı ekmek tarifi... Bakın domateslı soğanlı ekmek nasıl yapılır...

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    50 gram zeytinyağında marineedilmiş kuru domates

    80 gram karamelize edilmiş soğan

    300 gram organik buğday unu (çok amaçlı un)

    100 gram organik tam buğday unu

    280 gram içme suyu

    15 gram zeytinyağı

    100 gram ekşi maya ● 4 dal biberiye

    30 gram cheddar peyniri

    2 dal kekik ● 8 gram tuz

Hamur için tuzu 30 gram suda eritin. Unları tezgaha alıp karıştırın ve ortasını havuz şeklinde açın. Bu kısma kalan su, zeytinyağı ve ekşi mayayı ekleyip yoğurun. Hamur kıvam alınca tuzlu suyu ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Üzerine karamelize edilmiş soğan ekleyin. Kuru domates ve cheddar peynirini küp doğrayın. Biberiye ve kekiği kıyın ve hepsini hamura katıp karışana dek yoğurun.Daha sonra hamuru geniş bir kaba alın. Kabın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabına kaldırın ve en az 12 saat boyunca dinlendirin. Sürenin sonunda buzdolabından alıp, iki eşit parçaya ayırın. Parçaları arzunuza göre şekillendirin. Pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine veya bir kalıba yerleştirin. Hamur iki katı büyüklüğe erişene dek oda sıcaklığında bekletin. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında 30-40 dakika pişirin.