Sofra
Herkesin kolaylıkla yapabileceği haşhaşlı ve mahlepli burma nasıl yapılır? Farklı tatlar arıyorsanız buyurun haşhaşlı ve mahlepli burma tarifi...

50 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    125 gram oda sıcaklığında tereyağı

    1 kahve fincanı zeytinyağı

    Yarım su bardağı su

    4 çorba kaşığı sirke

    1 adet yumurta sarısı

    1 çorba kaşığı silme mahlep

    3 çorba kaşığı silme tozşeker

    1 tatlı kaşığı silme tuz

    1 paket (10 gram) karbonat

    Aldığı kadar un

    Üzerine: 1 adet yumurtanın akı

    2 çorba kaşığı haşhaş tohumu

Yoğurma kabına tereyağı, zeytinyağı, su, sirke, yumurta sarısı, mahlep, tozşeker, tuz ve karbonat koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve iki elinizin arasında yuvarlayarak, uzun şeritler elde edin. Şeridin iki ucunu birleştirip, düğüm atın. Diğer şeritleri de aynı şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş, fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta akı sürün ve haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.