İncir Reçelli Çörek

İncir Reçelli Çörek
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

5 su bardağı elenmiş un

1 su bardağı toz şeker

100 gram margarin

1 su bardağı süt

2 adet yumurta

30 gram yaş maya

Bir tutam tuz

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

20 adet incir reçeli tanesi



Üzerine: Margarin ve pudra şekeri

YAPILIŞI

Mayayı ılık sütle eritip bir süre kabarmasını bekleyin. Un, toz şeker, margarin, yumurta ve tuzu mayalı süte karıştırın. Rendelenmiş limon kabuğu ilave edin. Gerekirse 1-2 çorba kaşığı un ilave edin. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine kapak kapatıp iki saat mayalanmasını bekleyin. İki kat kabaran hamurdan parçalar koparın. Yuvarlayıp içlerine birer incir reçeli tanesi koyun. Hamurların açık yeri kalmayacak şekilde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Her birinin üzerine bir parça margarin yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
BİZE ULAŞIN